Soproni professzorral beszélget podcastjában Áder János

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről, szaporítóanyag-központ létrehozásáról és az agrárerdészetről szól a Kék bolygó legújabb felvétele. Áder János beszélgetőtársa Borovics Attila, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatója.

Áder János volt korábbi köztársasági elnök redszeresen jelentkezik Kék bolygó című podcastjával, melynek epizódjaiban egy-egy környezetvédelmi, klímaügyi témát tár fel beszélgetőtársával.

A hétfőn kiadott legfrisebb felvétel bevezetőjében felidézte, hogy az aszály a magyarországi erdőket is súlyosan érintette. Borovics Attila, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatója pedig elmondta: júniusban a károsodás még csak néhány százalékos volt, augusztusban már az erdők 30-40 százaléka károsodott az aszályban. A szakember szerint ugyanakkor reményre ad okot, hogy a szeptemberi csapadékosabb időjárás után új hajtások jelentek meg, zöldebbé váltak az erdők a műholdképek alapján.

A Kék bolygó új részéből az is kiderül, hogy az utolsó jégkorszak utáni intenzív és gyors felmelegedéshez képest jelenleg százszor intenzívebb hatásnak vannak kitéve a fák. De a szakemberek dolgoznak a problémák megoldásán, Sopronban különösen...

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek