Kürthy Lajos Annust választotta

Úgy érzi, Szombathelyen minden adott ahhoz, hogy jó súlylökő legyen, a londoni olimpián érem közelébe akar kerülni. Barcelonában csapott a korábbi kiváló kalapácsvető kezébe.

Kürthy Lajos 1986-ban született. Egyéni legjobbja 20 méter, 78 centiméter. Mohácson lökte még 2008-ban. Élete legjobb eredményét a torinói fedett pályás Eb-n érte el, ahol ötödik lett. Fazekas Róbert ajánlotta neki Annust.

Kürthy Lajos teljes pályafutását számokban ide kattintva olvashatják el.

- Két éve megtorpant a fejlődésem, és ha őszinte akarok lenni, a korábbi edzőimmel sem volt zökkenőmentes a kapcsolatom. Tavaly több versenyen együtt voltam Robival, aki mesélt nekem arról, hogyan edzenek Adriánnal Szombathelyen. Sokat gondolkoztam, és végül Barcelonában az Eb-n leültem Adriánnal és megkérdeztem, hogy vállalná-e a felkészítésemet. Ő igent mondott, én pedig nagy örömmel jöttem, hiszen jó súlylökő akarok lenni. Itt meg van erre a lehetőségem.

Kürthy Lajos edzése Annusékkal
Jó súlylökő akar lenni
TAK

Az alapozás kezdete óta, azaz november elejétől dolgoznak együtt. Nagy kérdés, miként alakult az eddigi időszak.

- Jóval előrébb tartok, mint eddig. A dobások még annyira nem mennek, de ez most még nem is baj, hiszen maximális terhelés van, elég fáradt vagyok. Viszont vannak olyan jelek, amik arra utalnak, hogy a versenyszezonban túl fogom szárnyalni eddigi teljesítményemet.

Kürthy Lajos elmondása szerint alapvetően más minden, mint volt eddig.

- Teljesen másként edzünk, mint eddig. Sokkal keményebbek, változatosabbak a tréningek. Többet dobunk. Rengeteget szökdelünk, amit idáig nem nagyon csináltam. Egyáltalán nem bántam meg, hogy így döntöttem. Reméljük, hogy ez a munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.

És a súlylökő lelki szemei előtt persze már ott lebegnek a versenyek, a közeli és a távlati célok is.

- Nem titkolom, a hosszú távú cél az, hogy minden világversenyen a döntőbe jussak. Az idei fedett pályás Eb-n szeretném megismételni a Torinóban elért ötödik helyezésemet, a londoni olimpián pedig jó lenne dobogó közelébe kerülni.

Annus Kürthy Lajosról

- Természetesen korábban is nyomon követtem Lajos pályafutását. Fiatal, tehetséges sportolóról van szó, aki évek óta Magyarország legjobb súlylökője. Az a legfontosabb, hogy stabilizáljuk a formáját, el kell érni, hogy egyenletes teljesítményre legyen képes. A fedett pályás Európa-bajnokságon és a koreai vébén is az a cél, hogy a döntőben szerepeljen. Az eddigi közös munkánk alapján pozitív tapasztalatokat szereztem, de az is igaz, hogy még nagyon az út elején járunk.

Kürthy Lajos edzése Annusékkal
Annus: ''Fiatal, tehetséges sportolóról van szó''
TAK
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport