Haladás-stadion: A Groupama Aréna üzemeltetője fantáziát lát a működtetésben

A múlt héten tárgyaltak erről a Lagardère Sports Hungary és a szombathelyi önkormányzat képviselői.

A múlt pénteken Budapesten a Groupama Arénában tárgyalóasztalhoz ültek a Lagardère Sports Hungary és a szombathelyi önkormányzat képviselői, hogy a Haladás Sportkomplexum működtetéséről tárgyaljanak. A nemzetközi cég magyar leányvállalata üzemelteti az FTC-stadionját - írja blogjában Balassa Péter városi képviselő (Jobbik).

Balassa telefonon megerősítette az információt, mit mondta, részt vett a tárgyalások előkészítésében.

Látnak fantáziát a szombathelyi stadionban
Vágvölgyi Bálint

A qubit.hu a stadionokról közölt elemzésében azt írja, a mostani nézőszámok és jegyárak mellett kizárt, hogy egy stadion csak a futballból eltartsa magát, ezért nem is kapkodnak a cégek az üzemeltetésért.

Arról is írnak, hogy az FTC stadionja, az Üllői úti Groupama Aréna több milliárdos forgalmat képes generálni. Igaz, elsősorban az elhelyezkedése miatt, Budapest egyik forgalmas csomópontjában épült fel a Népligetnél, de a focimeccseken kívül rendeztek már koncerteket és komoly konferenciákat is a létesítményben.

Forrás, qubit.hu

A Lagardère Sports Hungary indult a Haladás-stadion üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázaton, de a tárgyalásos szakasz után azonban végül visszalépett. Balassa információi szerint a pénteki tárgyaláson elhangzott, hogy a stadion jelenlegi adottságaival is lehet bevételeket termelni, ám ahhoz tiszta viszonyok és minőségi szolgáltatások kellenek.

A Haladás új stadionját november 8-án adták át Rend és fegyelem - na meg nyugat-európai futballkultúra 2017. November 09. 08:28 , üzemeltető híján az építtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-t bízták meg az év végéig a működtetéssel. Decemberben kiderült, hogy érvénytelen az üzemeltetésre kiírt közbeszerzési pályázat Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak 2017. December 14. 10:20 , így karácsony előtt pár nappal február végéig meghosszabbították Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont 2017. December 20. 14:10 a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. megbízását.

Addig viszont hosszú távra meg kell oldani az üzemeltetést, és szorít az idő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet