Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak

Sikertelen a kiírt közbeszerzési pályázat.

Tovább duzzad a Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének története. A november 8-án átadott Felavattuk a Hali-stadiont! Itt újranézheti élő közvetítésünket 2017. November 08. 18:49 , 15,2 milliárd forintból felépített komplexum egy hétig zárva volt a szalagvágást követően. A Haladás VSE vezetősége akkor arról tájékoztatott, hogy a kivitelező garanciális munkákat Átadták az új Haladás stadiont, mégsem lehet használni 2017. November 12. 10:38 végez az épületen, ezért nem költözhetnek a sportolók.

Amikor még úgy nézett ki, gördülékenyen megy minden
Bonyhádi Zoltán

Később kiderült nem erről van szó Nem tudnák kifizetni a bérleti díjat, nem használhatják a sportolók az új szombathelyi stadiont 2017. November 13. 14:26 . Nem született megállapodás a stadion ideiglenes üzemeltetője a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. és a sportklub között. Illetve az üzemeltető annyi pénzt kért az épület használatáért, amennyit a szakosztályok nem tudtak kifizetni.

Később megoldódott a dolog, a szombathelyi önkormányzat nyúlt a zsebébe és kifizette erre az évre a bérleti díjat az ideiglenes üzemeltetőnek, ami egyébként a saját cége. Közben pedig kiírták a közbeszerzést a végleges üzemeltetésre is.

Balassa azt mondja, minden pályázó visszalépett
Bonyhádi Zoltán

A mai közgyűlésen Még mindig nincs stadionüzemeltető, a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak 2017. December 14. 08:31 ismét téma a Sportkomplexum ügye. Balassa Péter a Jobbik képviselője ma azt mondta, hogy sikertelen volt a stadion üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázat,

minden pályázó visszalépett valamiért.

Így tehát továbbra is lóg a levegőben, hogy hogyan tudják majd használni a komplexumot a sportolók.

Nyugati módi

Szinte nincsen olyan modell a sportcsarnokok és stadionok építésénél, mint ami Szombathelyen történt. Az építésre és az üzemeltetésre általában együtt írják ki a pályázatokat, így a későbbi üzemeltető folyamatosan tud konzultálni az építtetővel. Így például az üzemeltetési költségek csökkentését jelentő energetikai megoldások betervezése, mint például napkollektorok vagy napenergiák, is időben megtörténnek. Arról nem is beszélve, hogy az üzemeltető üzleti modellje alapján végzik a beruházás nagy részét is. Például, hogy a sportesemények közi időben akarják e használni az adott létesítményt koncertekre, kiállításokra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet