Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

24 millió forint elmaradt bérleti díjjal tartozik a Styl ruhagyár a szombathelyi önkormányzatnak

Két éve kötötték a szerződést, azóta nem fizetett a gyár, most hosszabbítani akarják a szerződést.

24 millió 281 ezer forint bérleti díjjal tartozik az önkormányzatnak a Styl ruhagyár – derül ki a csütörtöki közgyűlésre készült anyagból.

A gyár és az önkormányzat még 2017 decemberében kötött bérleti szerződést két éves időtartamra két Puskás Tivadar utcai ingatlanra. A bérleti díjat havi 1 millió 12 ezer forintban állapították meg. Meg kell jegyeznünk, hogy az önkormányzat ekkor még tulajdonostárs volt a gyárban, a város tulajdonrészét 2018 májusában vásárolta ki Kivásárolták a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 09. 11:00 a német többségi tulajdonos A német többségi tulajdonos vásárolta meg a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 24. 16:06 .

Vágvölgyi Bálint

A bérleti szerződés 2019. december 20-án lejárt, és az anyag szerint a gyár szeretné meghosszabbítani. Az elmúlt két évben viszont nem fizették a bérleti díjat, így jött össze a 24 millió 281 ezer forint tartozás.

A közgyűlés elé kerülő határozati javaslat szerint a szerződést csak akkor hosszabbítják meg, ha a gyár legkésőbb február 20-ig kifizeti a tartozását. De akkor is csak egy évre, azaz 2020. december 20-ig hosszabbítják meg a szerződést.

A csődhelyzetbe került Styl ruhagyár megmentési kísérlete 2015-ben kezdődött, de hiába toltak másfél milliárd forint közpénzt a gyárba és az önkormányzat is tulajdonrészt kapott a cégben, ez később nem bizonyult szerencsésnek. Végül a kísérlet sikertelenül végződött. Az ügynek két éve jártunk utána STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 részletesen.

Tüntetés a Styl megmentéséért 2018 márciusában a szombathelyi városháza előtt
Vágvölgyi Bálint

Miután kiderült, hogy a másfél milliárd forint arra volt elég, hogy a felszámolót és a felszámoló által a gyár helyett törlesztett adósságokat kifizessék, a gyár helyzete maradt a régi. 2018 februárjában újabb állami támogatást ígértek meg, a gyár ugyanis nem tudott megélni a szabadpiacon, és az is kiderült Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , nem igazán szerencsés, ha egy önkormányzat tulajdonrészt szerez egy piaci alapon működő cégben.

A hosszú ideig tartó huzavonának az vetett véget, hogy az egyébként is többségi tulajdonos német vállalkozó kivásárolta az önkormányzat tulajdonrészét. Ettől kezdve az önkormányzatnak sem felelőssége, sem beleszólási joga nincs a cég működésébe.

Kivéve, ha a gyár nem fizeti a bérleti díjat, ez történik meg most a csütörtöki közgyűlésen.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra