Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kivásárolták a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét

A nehéz helyzetben lévő gyár lehetőségeit eddig szűkítette az önkormányzati tulajdonrész.

Minket is váratlanul ért a hír, hogy megvásárolták a Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét.

Számunkra ez abból derült ki, hogy kaptunk egy sajtóközleményt Ipkovich György mszpés önkormányzati képviselőtől, amiben bejelenti, hogy megszűnt az önkormányzat tulajdonrésze a Styl Zrt-ben, ezért lemondott a cég felügyelő-bizottsági tagságáról. (A közlemény cikkünk alatt olvasható.)

Felhívtuk Ipkovichot, hogy jobban képben legyünk, de azt mondta, ennél többet nem mondhat. Megpróbáltuk elérni a cég ügyvezetőjét is, sajnos, sikertelenül.

Vágvölgyi Bálint

A Styl ruhagyár nehéz helyzetéről többször írtunk, február végén tártuk fel STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 a megmentési kísérlet hátterét, aztán írtunk arról 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 , hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

A gyár dolgozói március közepén tüntettek Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért 2018. March 12. 09:58 is az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17 a teljes felelősséget.

Pedig a gyár lehetőségeit nagyon beszűkítette Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhat, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban van. Európai Uniós pályázatokon azért nem, mert túl nagy, kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása van.

Azt még nem tudjuk, ki vásárolta ki az önkormányzat tulajdonrészét, és hogy ennek milyen következményei lesznek a gyár működésére és a dolgozók sorsára. Amint megtudjuk, közöljük.


Sajtóközlemény

Bejelentem hogy miután Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzati tulajdonosi pozíciója megszűnt a Styl Zrt-ben, mivel üzletrészét megvásárolták, az önkormányzat által jelölt felügyelő bizottsági tagságomat megszüntettem, arról a tegnapi nappal lemondtam.

dr. Ipkovich György
önkormányzati képviselő

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra