Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A német többségi tulajdonos vásárolta meg a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét

25 milliót adott a 25 százalékos tulajdonrészért.

Két héttel ezelőtt írtuk Kivásárolták a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 09. 11:00 , hogy kivásárolták a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét. Új információnk szerint a cég t9öbbségi német tulajdonosa, a Günter Leibold által vezetett TexBet Beteiligungsgesellschaft mbH vette meg a tulajdonrészt.

A vételár 25 millió forint volt, a 100 milliós névértékű cégben az önkormányzatnak 25 százalékos része volt.

Vágvölgyi Bálint

A Styl ruhagyár nehéz helyzetéről többször írtunk, február végén tártuk fel STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 a megmentési kísérlet hátterét, aztán írtunk arról 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 , hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

A gyár dolgozói március közepén tüntettek Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért 2018. March 12. 09:58 is az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17 a teljes felelősséget.

Pedig a gyár lehetőségeit nagyon beszűkítette Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhat, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban van. Európai Uniós pályázatokon azért nem, mert túl nagy, kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása van.

Ezek az akadályok eltűntek most, viszont az önkormányzatnak így már semmi ráhatása nincs a Styl működésére. Mostantól a tulajdonosok és a menedzsment felelőssége a gyár és a munkavállalók sorsa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra