Sűrű volt a szombathelyi éjszaka egy társaságnak

Egyikük ügyében most döntött a sárvári bíróság.

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen egy rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és két rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége miatt halmazati büntetésül 300 ezer forint pénzbüntetésre és egy év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy büntetlen előéletű férfit – közölte a Szombathelyi Törvényszék .

Voltak előzmények

A vádlott 2022. április 14-én délelőtt a sértett tulajdonát képező, de a vádlott használatában lévő, Volkswagen Sharan típusú személygépkocsit vezetve – 0,29 mg/l légalkohol-koncentrációval, igen enyhe fokban ittasan – közlekedett Sárvár lakott területi szakaszán, a Sársziget utcában a Szombathelyi út felől a Vásártér irányába.

10 nappal később

A vádlott tíz nappal később az éjszakai órákban a barátaival szórakozott Szelestén, majd úgy döntöttek, hogy Szombathelyre mennek. A férfi és barátai a sértett tulajdonát képező személygépkocsival Szombathelyre mentek. A kocsit a vádlott egyik barátja vezette.

A vádlott barátja Szombathelyen egy szolgáltatóház közelében a gépkocsival leparkolt úgy, hogy az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta.

A vádlott 2 óra 37 perc körül – közepes-enyhe fokban ittasan – a gépkocsi vezetőülésébe átült, s a tanú többszöri tiltása ellenére, a sértett tudta és beleegyezése nélkül jogtalanul használva a gépkocsit, a járművel az úttestről az épület mellé, a járdára hajtott azért, hogy a mobiltelefonját, amelyet – ittassága miatt – feldobott az épület tetejére, úgy szerezze vissza, hogy felmászik a gépkocsira.

A vádlott, mivel a telefont nem tudta levenni a tetőről, a gépkocsival hátramenetet végzett, mikor a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

A cselekmény elkövetésekor a vádlott érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mert azt tőle 2022. április 14-én a rendőrök elvették.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek