Híres sportolók és világcsúcs a Szasza Emléktornán – Videó könnyekkel

A tragikus hirtelenséggel, 22 évesen elhunyt Európa- és világbajnok Tóth Alexandrára emlékeztek Szombathelyen. Itt pörgött a DDF, új világcsúcs született és a könnyek is kicsordultak.

Két éve, tragikus hirtelenséggel, agyhártyagyulladásban halt meg a Szombathelyi Kötélugró Klub 22 éves Európa- és világbajnok sportolónője, Tóth Alexandra, vagy ahogy a világban megismerték: Szasza. Közvetlenségével, kedvességével, tudásával rengeteg barátot szerzett szerte a nagyvilágban. Emblematikus figurája volt a Szombathelyi Kötélugró Klubnak, már a megalakulása óta. Most az ő emléke előtt tisztelegtek.

Szasza Emléktorna 2010. - Tóth Alexandrára emlékeztek
Kismesterek tornája
Tánczos Mihály

Világhírű belga csapat, a DDF (Double Duth Fusion) lépett fel a szombathelyi kosárcsarnokban rendezett kötélugró emléktornán. Az akrobatikus elemekkel operáló fiatalokat milliók ismerhetik Yves Larock - Rise up című klipjéből, az MTV zenecsatornáról, vagy éppen reklámfilmekből.

A DDF (Double Dutch Fusion) Szombathelyen
A DDF (Double Dutch Fusion) Szombathelyen
Tánczos Mihály

A kötelek között pattogó fiúk és lányok látványos showműsorokban is csillogtatják tudásukat, ennek egy szeletkéjét videónkban is bemutatjuk. A Szombathelyre érkező csapattagok mindegyike ismerte Szaszát, barátjukként tekintettek a lányra.

Ebből az alkalomból soha nem akartunk versenyt rendezni, de az élet így alakult.  Külföldről is érkeztek vendégeink, Ausztriából, Belgiumból, Japánból. Nagyon sok országból kaptunk levelet, amelyből kiderül, hogy ott sem felejtették el a kitűnő sportolónkat

- mondta Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke, edzője. -

Kétköteles gyorsasági futásban világcsúcsot értek el a szombathelyi lányok, 562 lépéssel, így úgy érzem, méltón sikerült megemlékeznünk Szaszára.

Szasza Emléktorna 2010. - Tóth Alexandrára emlékeztek
Szombathelyi kötélugrók
Tánczos Mihály

Két évvel a tragikus haláleset után is felszakadtak a sebek, amikor az idén érettségiző szombathelyi lány, a KDG-s Korponay Zsófia elénekelte a Shrekből is ismert Hallelujah című számot. A versenyzők egy nagy körben ültek, egymás kezét fogva és többen is elsírták magukat. A közönség soraiban is feltűnően sokan törölgették a szemüket és a dal végén a hosszúnak tűnő pár másodperces csendet is csak halk szipogás törte meg.

Az emléktornát fehér léggömbök elengedése zárta. A Szasza feliratú lufik ugyanúgy, mint két éve, Alexandra halála után egy csoportban, összetartva repültek a Hold felé.

Még több kép a Szasza Emléktornáról
Tánczos Mihály

A szombathelyi kötélugrók következő nagy versenye, a VB az angliai egyetemi városban, Loughborow-ban lesz, júliusban. A mostani emléktorna eredményei mellett a csapatot érintő legfőbb hírekről az ugrope.hu oldalon lehet tájékozódni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport