Szédítően sok profitot termelt az OTP az idei évben

Valamiért nem érintették őket sem az „elhibázott brüsszeli szankciók”, sem a „háborús infláció”.

Kiválóan sikerült a negyedév, bár számos egyszeri tétel javította az eredményt; a vártnál erősebb féléves eredmény fényében javították az idei várakozásaikat - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP-csoport második negyedévi eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint

a tavalyi évhez képest több mint tízszeres a növekedés az első fél év nyereségében,

ami azt jelenti, hogy a kormányzati terhek ellenére, a konszolidált

adózás utáni nyereség 577 milliárd forint lett.

A banki különadók 62,5 milliárd forintot tettek ki az első hat hónapban, viszont az akvizíciók, a szlovén és az üzbég bank megvásárlásának lezárása 168,9 milliárd forintos pluszt jelentett.

Erre mondják, hogy van mit a tejbe aprítaniuk.
MTI

Az egyedi tételeket nem számítva a tavalyinál 88 százalékkal nagyobb, 471 milliárd forint lett az adózott nyereség az első hat hónapban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság