Új törzsi szokás alakult ki Szombathelyen: költözéskor dobd az árokba a bútorjaidat!

A szertartást az egykori fiatal házasok otthona előtt végzik.

A Paragvári úton működött valamikor az egyik fiatal házasok otthona. Sokan indultak neki az életnek ebből a

keltetőből.

Ma már nem csak ifjú házasok költözhetnek be ide, önkormányzati lakások is vannak az épületben, ahova változatlanul átmeneti megoldásként költöznek be az emberek.

Ifjú házasok otthona előtti szemetes árok
A képre kattintva galéria nyílik
Kovács Dávid

Aztán költöznek is ki onnan. Nem tudni, kinek jutott eszébe először, hogy minek cipelni a megunt holmit, elég az épület előtti árokba hajítani, de a jelek szerint hagyomány lett a dologból.

Ifjú házasok otthona előtti szemetes árok
Kovács Dávid

Régi, összetört bútorok, gyerekjátékok, sima kukás zacskók töltik meg az árkot, de láttunk ruhaszárítót és hanglemezt is. Szép dolog a hagyomány, de ezt talán hanyagolni kéne...

Ifjú házasok otthona előtti szemetes árok
Kovács Dávid
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem