Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öngerjesztő szeméthegy Szombathely határában, a Zeli major közelében

Olvasónk azt írja, hetek óta nő a szemétkupac, valószínűleg megtaláltuk az okát.

"Figyelmükbe ajánlom Szombathely új szeméttelepét a Sé-be vezető út mentén, a Zeli major közelében a kiskert tulajdonosok jóvoltából. Minden nap nődögél, szépen csendesen. Hol lehet a közterület felügyelet?" - írja és kérdezi olvasónk, aki a fotókat is készítette.

Olvasó

Kicsit gyanús volt nekünk a képeken látható szemétkupac, mivel ezekben a hetekben zajlik a lomtalanítás a városban. Megnéztük a menetrendet, a szeptemberi időpontok Mutatjuk utcákra lebontva a szeptemberi szombathelyi lomtalanítási időpontokat (javított) 2020. August 28. 22:16 között meg is találtuk a Dolgozók és Muskátli utcák környékét.

Ezen a részen szeptember 12-én volt a lomtalanítás. Valószínűnek tartjuk, hogy a kirakott hulladék között volt olyan, ami nem felelt meg az előírásokban, a képeket látva építési törmelékre gyanakszunk. Ezt pedig a SZOVA lomtalanítást végző autói otthagyják, éppúgy, mint a híradástechnikai eszközöket, veszélyes hulladékot is.

Olvasó

Az ottmaradt kupacot látva aztán mások is elkezdték odahordani a szemetet, és így alakulhatott ki ez a szeméthegy.

Ettől függetlenül természetesen kezelni kellene a problémát, azt javasoljuk, jelentsék be a SZOVA-nak vagy a közterület-felügyeletnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Jelentem

Tovább az oldalra