Ilyen volt Szentgotthárd 1982-ben

Működnek a nagy gyárak, Zsigulik az utcákon, a Színház még egy romos magtárépület. Videó a régi Szentgotthárdról

Szentgotthárd 1982-ben. Egy évvel a várossá avatás előtt, ekkor még nem festették át a Széll Kálmán téri épületeket. Nem állt a III. Béla-szobor a téren, sőt, akkor még a teret is Béke térnek hívták. Még működtek a Hunyadi úton a nagy gyárak, a Selyemgyár és a Kaszagyár, műszakváltáskor százával tekertek a biciklisek a belváros felé.

A templom mellett nem a színház állt, hanem egy romos magtár, az épületeken sokkal kevesebb antenna meredezett. Az utcákon sokkal kevesebb volt az autó, és azok is Trabantok, Zsigulik voltak. Mai szemel már furcsa, de akkor ez volt a természetes. Mint ahogyan az akkori hajviseletek, ruhák is.

A videót a Youtube-on találtuk, tilestove töltötte fel még tavaly november 1-én.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző