Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két hét múlva szavazhatnak a szentgotthárdi diákok szülei az iskolák egyházi kézbe adásáról

A szentgotthárdi Vörösmarty gimnázium, a Széchenyi általános iskola, valamint a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola lehet az egyházé.

Március 25-én, 7:30 és 18 óra között, március 26-án 14 és 18 óra között szavazhatnak az érintett iskolákban tanuló gyerekek szülei arról, támogatják-e, hogy az iskolák a jövőben egyházi iskolákként működjenek.

Ezt a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, Fodor István írta tájékoztatólevelében. Tanulónként egy szavazatot adhatnak le a szülők, és igazolni kell a jogosultságot. A szavazatot bármelyik érintett iskolában le lehet adni.

A Vörösmarty gimnázium volt a megye első állami gimnáziuma
Mészáros Zsolt

Tavaly december elején írtuk Egyházi kézbe kerülhet Vas megye első állami gimnáziuma 2019. December 08. 14:46 , hogy Vas megye első állami gimnáziumát, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot át akarja venni a katolikus egyház az államtól.

Egy nappal később kiderült A szentgotthárdi iskolaigazgatók a templombajáróktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat 2019. December 10. 14:09 , hogy az iskolaigazgatók a templomba járóktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat.

Széchenyi István Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: szentgotthárd.hu

December 11-én Székely János megyéspüspök és a tankerület tartott fórumot Székely János: Csak akkor lesznek egyházi iskolák Szentgotthárdon, ha a szülők is ezt akarják 2019. December 11. 12:53 az átszervezésről a Széchenyi iskolában. Itt megtudtuk, hogy eredetileg csak a Széchenyi általános iskolát akarta átvenni az egyház, a szentgotthárdi önkormányzat vetette fel, hogy átvehetnék a Vörösmarty gimnáziumot is. És közben a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola is képbe került.

Székely János megyéspüspök a fórumon azt is mondta, hogy csak akkor lesznek az egyházé az érintett iskolák, ha azt a szülők is támogatják. Ezért tartják két hét múlva a szavazást.

Arany János Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: sztgarany.hu

Ha az egyház átveszi az említett iskolákat, akkor Szentgotthárdon és térségében a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola marad állami, világnézetileg semleges iskola. Állami gimnáziumba csak Körmedre, Szombathelyre vagy egyéb városokba járhatnának a szentgotthárdi és környéki diákok.

A tankerület tájékoztatólevele

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet