Két hét múlva szavazhatnak a szentgotthárdi diákok szülei az iskolák egyházi kézbe adásáról

A szentgotthárdi Vörösmarty gimnázium, a Széchenyi általános iskola, valamint a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola lehet az egyházé.

Március 25-én, 7:30 és 18 óra között, március 26-án 14 és 18 óra között szavazhatnak az érintett iskolákban tanuló gyerekek szülei arról, támogatják-e, hogy az iskolák a jövőben egyházi iskolákként működjenek.

Ezt a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, Fodor István írta tájékoztatólevelében. Tanulónként egy szavazatot adhatnak le a szülők, és igazolni kell a jogosultságot. A szavazatot bármelyik érintett iskolában le lehet adni.

A Vörösmarty gimnázium volt a megye első állami gimnáziuma
Mészáros Zsolt

Tavaly december elején írtuk Egyházi kézbe kerülhet Vas megye első állami gimnáziuma 2019. December 08. 14:46 , hogy Vas megye első állami gimnáziumát, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot át akarja venni a katolikus egyház az államtól.

Egy nappal később kiderült A szentgotthárdi iskolaigazgatók a templombajáróktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat 2019. December 10. 14:09 , hogy az iskolaigazgatók a templomba járóktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat.

Széchenyi István Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: szentgotthárd.hu

December 11-én Székely János megyéspüspök és a tankerület tartott fórumot Székely János: Csak akkor lesznek egyházi iskolák Szentgotthárdon, ha a szülők is ezt akarják 2019. December 11. 12:53 az átszervezésről a Széchenyi iskolában. Itt megtudtuk, hogy eredetileg csak a Széchenyi általános iskolát akarta átvenni az egyház, a szentgotthárdi önkormányzat vetette fel, hogy átvehetnék a Vörösmarty gimnáziumot is. És közben a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola is képbe került.

Székely János megyéspüspök a fórumon azt is mondta, hogy csak akkor lesznek az egyházé az érintett iskolák, ha azt a szülők is támogatják. Ezért tartják két hét múlva a szavazást.

Arany János Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: sztgarany.hu

Ha az egyház átveszi az említett iskolákat, akkor Szentgotthárdon és térségében a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola marad állami, világnézetileg semleges iskola. Állami gimnáziumba csak Körmedre, Szombathelyre vagy egyéb városokba járhatnának a szentgotthárdi és környéki diákok.

A tankerület tájékoztatólevele

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet