A szentgotthárdi élményfürdő nem zár be, de biztos, hogy takarékoskodni kell

Szentgotthárdon nem zárnak be egyetlen intézményt sem, de lesznek azért komoly változások az energiatakarékosság jegyében.

"Örülünk, mert nyitva vagyunk... és maradunk is. Trópusi paradicsomunk ebben a viharos időszakban is nyitott kapukkal várja a kikapcsolódni vágyókat!" - írja Facebook-oldalán a szentgotthárdi termálfürdő.

Ami azért érdekes, mert az országban sorra zárják be Sorra zárnak be az uszodák és medencék a magas energiaárak miatt 2022. September 28. 19:55 a fürdőket, uszodákat a magas energiaárak miatt. Az uszodák, fürdők bezárását Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is javasolta Gulyás Gergely szerint be kell zárni a sportlétesítményeket, megnéztük, mi a helyzet Szombathelyen 2022. September 28. 07:19 nemrég.

A szentgotthárdi termálfürdő
A szentgotthárdi termálfürdő
Forrás: Facebook / Szentgotthárd Spa & Wellness

Szombathelyen például az uszoda régi épületrészét zárták be Már hétfőtől bezár a szombathelyi uszoda nagyobbik része 2022. September 30. 10:34 szeptember végén, jelenleg csak az új rész és a 33 méteres medence van nyitva. És ez így is lesz a fűtési szezon végéig.

A szentgotthárdi termál- és élményfürdő önkormányzati tulajdonban van, így az esetleges bezárásáról a képviselő-testületnek kellene döntenie. Információink szerint folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket, amelyekkel a magas energiaárak okozta helyzetet kezelik.

A szentgotthárdi termálfürdő
A szentgotthárdi termálfürdő
Forrás: Facebook / Szentgotthárd Spa & Wellness

A tervezett intézkedések még nem nyilvánosak, úgy tudjuk, napokon belül bejelentik őket. Megbízható forrásunk szerint ugyan nem zárnak be egyetlen intézményt sem, de néhány esetben nyitva tartási korlátozások várhatók.

A termálfürdőnél i takarékoskodnak, de - mint feljebb írtuk -, nem zárnak be.

A szentgotthárdi termálfürdő
A szentgotthárdi termálfürdő
Forrás: Facebook / Szentgotthárd Spa & Wellness

Nagy Gergely, a termálfürdő igazgatója lapunknak azt mondta, , az önkormányzat néhány napon belül részletes tájékoztatást ad az energiaválság miatt meghozott döntésekről.

Huszár Gábor polgármester annyiban pontosított, hogy a termálfürdő december végéig lesz biztosan nyitva. Az önkormányzatnak annyi támogatást tud adni, amennyi a temperáló fűtés működtetéséhez kell, a többit a fürdő és a mellette lévő termálhotel együttműködésének kell kigazdálkodnia.

November végén vagy december elején felülvizsgálják a helyzetet, addigra kiderül, sikeres lesz-e ez a modell. Ha nem, akkor január 1-től bezárhatják a termálfürdőt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet