Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szeretné befejezni a szentgotthárdi kézilabdacsarnokot az önkormányzat

Ehhez az kell, hogy megkapja tulajdonba a TAO-támogatásból öt éve vegetáló építkezést.

Még augusztus végén, zárt ülésen tárgyalt a soha el nem készült szentgotthárdi kézilabdacsarnokról. Nem is tudni, milyen döntést hoztak a képviselők, ha hoztak egyáltalán, de információink szerint az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy megszerezze az üresen, de majdnem készen, a városi sporttelepen álló csarnokot.

Az Opel-gyár egymilliárdjából épült

Ha az önkormányzaté lesz a csarnok, akkor hozzá tudnak nyúlni, és abban bíznak, hogy uniós vagy kormány által kiírt pályázat segítségével be tudják fejezni, és végre életet tudnak bele lehelni.

Bonyhádi Zoltán

A csarnok ugyanis a szentgotthárdi kézilabda egyesületé, mivel a látványsportok támogatását célzó, de sok vitát okozó TAO-pályázatból épült. Egészen pontosan az Opel-gyár ajánlott fel egymilliárd forintot erre a célra a társasági adójából. A város a mintegy 300 milliót érő területtel szállt be. A kézilabdaklubnak viszont nincs pénze a befejezésre, vagyis most már inkább felújításra, így az épület üresen áll, és már az idő is kikezdte.

Bonyhádi Zoltán

A csarnokot még 2012-ben kezdték építeni, először még minden jól alakult, de 2014 tavaszára eltűntek az alvállalkozók, a területet védő biztonsági cég, a kivitelező és a pénz is Ez az ország legelcseszettebb építkezése 2014. April 29. 12:02 . Pár nappal később a kivitelező ezzel utasította el megkeresésünket Pökhendien utasított el minket az egymilliárdnyi közpénzt kapó főberuházó 2014. May 07. 14:17 :

Küldje el a kérdéseit, aztán meglátjuk, Ha lesz kedvem, válaszolok, ha nem, nem.

Válasz azóta sem érkezett.

Egyszer már szükség volt egy 40 milliós gyorssegélyre

2014 októberében ismét körülnéztünk a csarnoknál Még mindig csak rohad a soha át nem adott kézilabdacsarnok Szentgotthárdon 2014. October 30. 08:51 , semmi sem változott. 2015 februárjában megtudtuk Tovább nyomoznak a szentgotthárdi kézilabdacsarnok ügyében 2015. February 08. 13:21 , hogy a kézilabdaklub elnöke még novemberben feljelentést tett, négy hónappal később a rendőrség még nyomozott, mégpedig különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt.

Bonyhádi Zoltán

2015 nyarán ismét elmentünk Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé 2015. July 24. 08:03 , kiderült ugyanis, hogy a félbehagyott csarnok miatt a város NB1-es tekecsapata is veszélybe kerülhet. A csarnok mellett áll a tekepálya, aminek öltözőjét az építkezés miatt lebontották, a tervek szerint az új csarnokban lett volna a tekézők öltözője. Átmeneti megoldásként konténeröltözőket állítottak fel, a tekeszövetség viszont közölte, ha nem oldják meg gyorsan a helyzetet, akkor kizárják a csapatot a bajnokságból.

Bonyhádi Zoltán

Így az önkormányzat 40 milliós gyorssegélyéből felújították a tekéző épületét, és ott alakítottak ki öltözőket. A csarnok azonban azóta is áll, befejezetlenül.

Az önkormányzat tehát meg akarja szerezni a csarnok tulajdonjogát, de információink szerint jogi bonyodalmak merültek fel. Ennek megoldásához kormányzati segítség, az építkezés befejezéséhez pedig sikeres pályázat kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra