Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Holnap több vasi iskolában sem lesz tanítás - a KLIK-től is tudakozódtunk, kik tüntetnek, kik szünetelnek

Néhány intézményben meghosszabbítják a tavaszi szünetet, valahol pedig tüntetések miatt nem kell suliba menniük a diákoknak.

Újabb iskola csatlakozott a tüntetésben résztvevő intézmények közé. A Tanítanék Facebook oldalán található térkép szerint szerdán a Bercsényi Miklós Általános Iskola tanárai is munkabeszüntetéssel tiltakoznak a oktatás jelenlegi helyzete ellen.

A térképen megjelent a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola neve is, viszont lapunk értesülései szerint ez téves információ. A félreértés abból adódhatott, hogy néhány intézményből csak egy-egy tanár vesz részt a tüntetésen, valószínűleg így került fel az iskola a tiltakozók listájára.


Úgy tudjuk néhány szombathelyi iskolában, például a Paragvári Utcai Általános Iskolában, valamint a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző iskolában egy nappal meghosszabbítják a tavaszi szünetet, ezért szerdán még nem kell iskolába mennie a diákoknak.

Korábban már két vasi iskola is jelezte, hogy szerdán tüntetéseket tartanak. Szombathelyen az Aranyhíd Oktatási Központ dolgozói fognak tüntetni, míg Vasváron a Vasvári Zenei AMI-ban fog szünetelni a tanítás hasonló okok miatt. A tüntető iskolák listájáról, és a tüntetést kiváltó okokról itt Öt Vas megyei iskola csatlakozott eddig a pedagógus-sztrájkhoz 2016. March 25. 10:26 olvashat bővebben.

Tüntetés az oktatás szabadságáért március 15-én Budapesten
Unger András

Az ügyben megkerestük a KLIKK-et is, és megkérdeztük, hogy összesen hány vas megyei iskolában nem lesz tanítás. Kérdésünkre azt felelték, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a tavaszi szünet időtartamát illetően nem kért be adatot. A kérdés eldöntése intézményvezetői hatáskör alá tartozik, ezért a fenntartó ebbe nem szól bele. Azt is hozzátették, hogy a szervezet eddig sem kívánt, és a jövőben sem fog adatokat gyűjteni az igazgatói hatáskörbe tartozó döntésekről.

Ha diákként, vagy szülőként vannak információik arról, hogy melyik másik iskolákban szünetel szerdán a tanítást, azt kérjük írják meg nekünk a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu e-mail címre!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Öt Vas megyei iskola csatlakozott eddig a pedagógus-sztrájkhoz

Közülük három szombathelyi. Térkép is van a csatlakozó iskolákról.

Lejárt az ultimátum, jön Pukliék sztrájkja

Bár csak egy órás lesz, ettől még erős lehet az üzenet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra