Két dologgal van tele a Sziget: külföldivel és droggal

Utóbbi korsóját csapolva 640 forintért mérik, legalábbis mi ennyiért ittuk. Van viszont sok, a fesztiválritmust keresgélő holland, francia és német. Fotókon az első nap!

Hajrá, tessék, kerüljenek beljebb, ne oszoljanak, van itt minden látnivaló! Olvasónk dolga buborékkönnyű, csak nézni kell a képeket, ezzel szemben vasnehéz a miénk, hiszen évről-évre egyre kevésbé kerül köszönőviszonyba az akarás és az eredmény, már ami a Szigetből kisajtolható új mondanivalót illeti. Idén mondjuk maguk a szervezők segítettek az újságíróknak, hiszen sajnálkozva és őszintén elismerték, hogy nem olyan lett a line-up, mint amilyet szerettek volna, egy csomó zenekar nem jött el vagy az azeri baltás gyilkos miatti kormányzati malőr miatt (ez a System Of A Down egyébként), vagy mert másmerre jár, vagy mert büdösmód drága, vagy az utolsó kettő együtt.

Ezért a maradék pénzt inkább a hangulatra fordították Gerendaiék, nézzen ki jobban a Sziget, mint négy éve, folyjon a palinka, pörögjön az óriáskerék, a többi istenigazából úgyis mindegy. Mondjuk azzal pont nem számoltunk, hogy nem messze a beengedőemberektől, a levágós kis ösvényre lépés után két perccel már ránk is zúdítja a Get Luckyt egy jégkásás büfé, mellette meg ez a látvány ömöljön elénk:

Unger András

Szerencsére külföldiéknek gőze nincs az aktuálpolitikai marakodásokról, ők inkább azzal voltak elfoglalva az első, még nagynevű fellépőktől mentes hétfői napon, hogy akklimatizálódjanak, ismerkedjenek a helyszínnel és egymással, vagy éppen találjanak már olyan helyet, ahol táncolható zene is szól. Budapest egyik vastag pénztárcákra szakosodott luxromkocsmája, az Andrássy úti Urimuri kihelyezett tagozata bele is talált ebbe a résbe, a délutáni forróságot itt már könyörtelenül kettészelte a középtempós pumpa. Háttérben a Colosseum raklapokból épített helyszíne:

Unger András

Félünk, hogy nappal, kis fotón nem sok látszik belőle, úgyhogy inkább elmondjuk, hogy ennyire színes egyetlen kis utacska sem volt még a Sziget kempingjében. Diszkóerdőnek is nevezik a lombkoronákra aggatott lampiontömeget, sőt, állítólag van egy paraerdő is, amit füsttel és fénnyel árasztanak el éjszakára, ezt is megnézzük majd.

Unger András

És még egy koncertpótlék, vagy hogy is nevezzük: élménypark, számos sportlehetőséggel, itt egy fotóra megpróbáltuk bezsúfolni a mászófalat, a strandröpipályát, a streetball-terepet és a fegyencedzős szabadtéri gyúrópadot, a hátunk mögött még egy dupla ekkora területen futball folyhat. Egy jó angol-francia esetleg?

Unger András

Az viszont már látszik, hogy a legerősebb húzás 2013-ban a Sziget Beach nevű vadonatfriss, homokkal és tereptárgyakkal mediterrán övezetet hazudó helyszín megnyitása a hajógyári északi csücskében, aminek így néz ki az előszobája:

Unger András

Száznyolcvan fokban sarkon fordulva meg ezt látjuk:

Unger András

Azt speciel nem tudjuk, szóltak-e a messziről ideutazott embereknek, hogy népegészségügyi szempontból nem feltétlenül előnyös a Dunában hűsölni, és lehet, hogy csak mi nem kerestük eléggé, de sehol nem láttunk táblát ordítóan öles betűkkel, miszerint stop, tourist.

Unger András

De hogy ennél népszerűbb italozós, elfekvős, hippiskedős, fűszívós tetthely nem nagyon lesz, arra most nagyobb összeggel mernénk fogadni. Vízpart = embermágnes!

Unger András

A kitelepült nyereségorientált multicégek természetesen szintén berúgják a nyár által felkínált ziccereket: itt férfimosdatást látunk.

Unger András

Itt meg egy rasztafári sétányt:

Unger András

A legjobb sátorhelyek természetesen foglaltak, az ilyen-olyan csapatok pedig kézenfekvő módon üzennek nemzettársaiknak hollétükről:

Unger András

Az építész Woodstocknak nevezett kis létesítményhalmazt a ringatózó kedvűek vehetik be, a falécekből óriáslényeket életre keltő Szőke Gábor Miklós gigantikus hintalovát például akár hatvan-hetven ember is megdöngetheti egyszerre.

Unger András

Magasságfetisisztáknak pedig - ha épp nem a Cipő emlékkoncert felé vannak arccal fordulva - a Sziget Eye óriáskereke pörög:

Unger András

A jó öreg Party Arénának még a százméteres körzetében sincs egy feneketlen pupilla vagy egy lengedező ököl, nemhogy tömegek - a csúcsrepesztés itt is csak szerdától kezdődik. Még fotósként sem mehettünk be, nyilván, de a körbevont fal mögül azért befotóztunk, hogy konstatáljuk, idén a fényeket illetően a LED-falak fognak főszerepelni.

Unger András

Végül a kötelező, cél nélkül bóklászó fesztiválozókat megörökítő pillanat a főútvonalról, tessék:

Unger András

Legvégül pedig a frissen érkezők. TEGYETEK RÁ!

Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál 2013