Két dologgal van tele a Sziget: külföldivel és droggal

Utóbbi korsóját csapolva 640 forintért mérik, legalábbis mi ennyiért ittuk. Van viszont sok, a fesztiválritmust keresgélő holland, francia és német. Fotókon az első nap!

Hajrá, tessék, kerüljenek beljebb, ne oszoljanak, van itt minden látnivaló! Olvasónk dolga buborékkönnyű, csak nézni kell a képeket, ezzel szemben vasnehéz a miénk, hiszen évről-évre egyre kevésbé kerül köszönőviszonyba az akarás és az eredmény, már ami a Szigetből kisajtolható új mondanivalót illeti. Idén mondjuk maguk a szervezők segítettek az újságíróknak, hiszen sajnálkozva és őszintén elismerték, hogy nem olyan lett a line-up, mint amilyet szerettek volna, egy csomó zenekar nem jött el vagy az azeri baltás gyilkos miatti kormányzati malőr miatt (ez a System Of A Down egyébként), vagy mert másmerre jár, vagy mert büdösmód drága, vagy az utolsó kettő együtt.

Ezért a maradék pénzt inkább a hangulatra fordították Gerendaiék, nézzen ki jobban a Sziget, mint négy éve, folyjon a palinka , pörögjön az óriáskerék, a többi istenigazából úgyis mindegy. Mondjuk azzal pont nem számoltunk, hogy nem messze a beengedőemberektől, a levágós kis ösvényre lépés után két perccel már ránk is zúdítja a Get Lucky t egy jégkásás büfé, mellette meg ez a látvány ömöljön elénk:

Unger András

Szerencsére külföldiéknek gőze nincs az aktuálpolitikai marakodásokról, ők inkább azzal voltak elfoglalva az első, még nagynevű fellépőktől mentes hétfői napon, hogy akklimatizálódjanak, ismerkedjenek a helyszínnel és egymással, vagy éppen találjanak már olyan helyet, ahol táncolható zene is szól. Budapest egyik vastag pénztárcákra szakosodott luxromkocsmája, az Andrássy úti Urimuri kihelyezett tagozata bele is talált ebbe a résbe, a délutáni forróságot itt már könyörtelenül kettészelte a középtempós pumpa. Háttérben a Colosseum raklapokból épített helyszíne:

Unger András

Félünk, hogy nappal, kis fotón nem sok látszik belőle, úgyhogy inkább elmondjuk, hogy ennyire színes egyetlen kis utacska sem volt még a Sziget kempingjében. Diszkóerdő nek is nevezik a lombkoronákra aggatott lampiontömeget, sőt, állítólag van egy paraerdő is, amit füsttel és fénnyel árasztanak el éjszakára, ezt is megnézzük majd.

Unger András

És még egy koncertpótlék, vagy hogy is nevezzük: élménypark, számos sportlehetőséggel, itt egy fotóra megpróbáltuk bezsúfolni a mászófalat, a strandröpipályát, a streetball-terepet és a fegyencedzős szabadtéri gyúrópadot, a hátunk mögött még egy dupla ekkora területen futball folyhat. Egy jó angol-francia esetleg?

Unger András

Az viszont már látszik, hogy a legerősebb húzás 2013-ban a Sziget Beach nevű vadonatfriss, homokkal és tereptárgyakkal mediterrán övezetet hazudó helyszín megnyitása a hajógyári északi csücskében, aminek így néz ki az előszobája:

Unger András

Száznyolcvan fokban sarkon fordulva meg ezt látjuk:

Unger András

Azt speciel nem tudjuk, szóltak-e a messziről ideutazott embereknek, hogy népegészségügyi szempontból nem feltétlenül előnyös a Dunában hűsölni, és lehet, hogy csak mi nem kerestük eléggé, de sehol nem láttunk táblát ordítóan öles betűkkel, miszerint stop, tourist .

Unger András

De hogy ennél népszerűbb italozós, elfekvős, hippiskedős, fűszívós tetthely nem nagyon lesz, arra most nagyobb összeggel mernénk fogadni. Vízpart = embermágnes!

Unger András

A kitelepült nyereségorientált multicégek természetesen szintén berúgják a nyár által felkínált ziccereket: itt férfimosdatást látunk.

Unger András

Itt meg egy rasztafári sétányt:

Unger András

A legjobb sátorhelyek természetesen foglaltak, az ilyen-olyan csapatok pedig kézenfekvő módon üzennek nemzettársaiknak hollétükről:

Unger András

Az építész Woodstocknak nevezett kis létesítményhalmazt a ringatózó kedvűek vehetik be, a falécekből óriáslényeket életre keltő Szőke Gábor Miklós gigantikus hintalovát például akár hatvan-hetven ember is megdöngetheti egyszerre.

Unger András

Magasságfetisisztáknak pedig - ha épp nem a Cipő emlékkoncert felé vannak arccal fordulva - a Sziget Eye óriáskereke pörög:

Unger András

A jó öreg Party Arénának még a százméteres körzetében sincs egy feneketlen pupilla vagy egy lengedező ököl, nemhogy tömegek - a csúcsrepesztés itt is csak szerdától kezdődik. Még fotósként sem mehettünk be, nyilván, de a körbevont fal mögül azért befotóztunk, hogy konstatáljuk, idén a fényeket illetően a LED-falak fognak főszerepelni.

Unger András

Végül a kötelező, cél nélkül bóklászó fesztiválozókat megörökítő pillanat a főútvonalról, tessék:

Unger András

Legvégül pedig a frissen érkezők. TEGYETEK RÁ!

Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál 2013