Tényleg rászálkásított a Sziget a látványra, és most nem a NAV autójára rajzolt péniszre gondolunk

A koncertügyi hiányosságokat taglaltuk mi is, meg mindenki más is, úgyhogy megmutatjuk inkább azt, ami jó 2013-ban. Kettes számú informatív fotóriport!
Unger András

Abban tehát megegyeztünk, hogy idén cingár a zenei felhozatal, ezért a Sziget figyelt arra, hogy az így keletkező űrt, még ha kézzelfogható is marad, azért megtöltögesse ezzel-azzal, leginkább látványelemekkel, hangulatokkal, dekorációs újításokkal, amik leginkább az este leszálltával kezdik bontogatni szárnyaikat, hogy azért költői képzavarból se szenvedjünk hiányt. És igen, kicsit tényleg cirkuszias lett ettől a fesztivál, egy bazinagy magyar vurstli, persze kopott ringlispíl helyett huszonegyedik századi óriáskerékkel, kínai izzósorok helyett pofás lampionkínálattal.

Még jó, hogy kíváncsiak lettünk ezért az alkonyat utáni hangulatokra - hogy aztán este nyolc magasságában azt kelljen észrevennünk, hogy alig lézengnek emberek a Sziget főutcáján, alig hittük el, mintha pártízezren véletlenül nem találtak volna ide, vagy mondjuk az utolsó nap utáni afternap lenne, amikor már a bulizók fele elhagyta a süllyedő hajót.

Unger András

Egyelőre gyönyörűen el lehetett férni, voltak bőségesen talpalatnyi területek, még egy valamirevaló szociopata sem érezte volna magát kellemetlenül:

Unger András

És a sorbanállás sem volt még vészes (igaz, egyelőre szerdát írunk, ez volt az első rendes "programos" nap), viszont afölött még mindig nehezen tudunk zöldágra vergődni, hogy ennyire felcsűrték a sör árát. A kijelzőn látható összeg kettő darab korsó árát fedezi, még Dreherből - ami a hivatalos fesztiválsör - is négyet tudunk venni ennyiből a sarki családi diszkontban.

Unger András

Na de most, hogy beittunk végre, mutatjuk a tutit: DISZKÓERDŐ!

Unger András

A fények az idei főszereplők, ez már világos (haha, most látom, micsoda költői kép lett ebből is!). A látványfelelősök, bárkik is lehettek azok, el-elejtettek ráadásul ilyen kis nüanszokat szerte a fesztiválterületen, ez itt például egy bádogmeseházikó, ami előtt folyamatosan sorok kígyóztak. Mi sem bírtuk ki, hogy felvánszorogjunk a lépcsőn és belessünk, erre azt láttuk, hogy (SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!) két lányalak egy fehér vászon mögött megvilágítva árnyjátékozik, majd mintha kiszúrnák, hogy valaki leskelődik, felkapják a fejüket, és a következő pillanatban köddé válnak.

Unger András

És még egy nüansz: petpalackokból megépített füstokádó sárkány!

Unger András

Bezzeg szegény magyar zenei sátor fényei akármennyire is tűntek csalogatónak (vagy esetleg mégsem annyira azok?), odabent csak kongott a terep a színpad előtt.

Unger András

A közönség is igyekezett gondoskodni ám a saját maga díszeiről: ezt a kabalát már tavaly is láttuk, alulról, egy damillal mozgathatták a tapsikoló karját, idén pedig már világítást is kapott, nagyon menő:

Unger András

És a dekor a testen, Nick Cave koncert alatt:

Unger András

És a dekor a NAV autóján. Vajon mi az, Miki Egér?

Unger András

És van, aki saját maga lesz dísze a környezetének. Természetesen pont a Fény bódé előtt, és természetesen pont egy Let's sziGET fucked póló büszke tulajdonosa!

Unger András

Mondom dísze. A környezetének. Na.

Unger András

De a fekvőrendőrködés mintha igazi slágertéma lenne idén:

Unger András

De csak egészen addig, míg fel nem állít egy kékpólós biztonsági őr, mert kiderül, hogy épp egy steampunk univerzumot életre keltő utcaszínházi társulat műsorának közepébe keveredtél. Őket már sok-sok évvel ezelőtt láttam ezeken az őrült, tűzzel-vassal működő szerkezeteiken, és tökjó, hogy a korábban egy teljesen méltatlanul eldugott mezőre száműzött teátrumok most akár a Sziget legfontosabb ösvényei mellett tűnhetnek fel. Ez a második legjobb húzás a csecse fények után, kösz, Gerendai!

Unger András

És akkor most már azt is elárulhatjuk, hogy mi volt a nap legjobb koncertje: Bat For Lashes! Polgári nevén Natasha Khan, aki egy nagyon szép, álomszerű, magával rántó dalokat író angol énekesnő, például erre a himnuszi magasságokba törő indie-slágerére nem lehetett nem megmozdulni, néha lehunyt szemekkel, vagy itt ez a másik, ami szinte megállította a fülledt augusztusi perceket az A38 sátrában. Nagyon barátságos teremtés ez a Natasha, aki emberből csodává vedlett ott és akkor. Tessék ismerkedni a zenéjével!

Unger András

Így álltak meg a fülledt augusztusi percek.

Unger András

...de hogy mindezek előtt itt mi történt, abba csakis belegondolni merünk, és nagyon sajnáljuk, hogy nem voltunk itt!

Unger András

Van még valami? Programfüzet mit mond? Ennyi? Akkor HÉV.

Unger András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál 2013