Sziget 2022. - (6.) A Sziget napközben más arcát mutatja

Este minden lüktet. Napközben viszont a nyugalom szigete. Se dübörgő zene, se hangos szavak.

Szokták mondani, hogy aki egy Szigetet látott, az összeset látta. Bár nagy változáson esett át a fesztivál az évtizedek alatt – sokak bánatára egyre kevesebb a rétegzene és a nagy árak miatt a magyar fiatalok többsége számára gyakorlatilag elérhetetlenné vált –, az éjszakai bulizások között nagy különbség nincsen.

Nyugat.hu

Hömpölygő tömeg, hangzavar, extrém ruhák, félmeztelen srácok, nagyon sokat megmutató lányok, sorok a pultoknál, tombolás a színpadok előtt, szeletelés a koncertsátrakban. Minden lüktet.

Délelőtt azért minden más. Az első, ami feltűnik, a csend. Mintha egy fegyelmezett cserkésztáborban bolyonganánk. Se dübörgő zene, se hangos szavak.

Nyugat.hu

Ennyi álmos, meggyötört arcot ritkán lehet látni egy helyen. A legnagyobb sorok a kávépultoknál állnak. Sokan fogkefével a szájukban igyekeznek a mosdókhoz, mások csak hevernek a fák árnyékában.

Ami éjszaka nem tűnik fel, most nagyon szembeötlő: rengeteg sátor van közvetlenül az utak mentén, gyakorlatilag kitöltik a színpadok és a pultok közötti tereket. Soha nem tudtam, hajnalban hogyan talál valaki „haza” a sátrak erdejében, azt meg főleg nem, hogyan lehet itt kipihenni a fáradalmakat.

Nyugat.hu

Mindenki nagyon kényelmesben van, lekerültek az éjszakai szettek. A fiúkat, lányokat szinte egységesen rövidnadrágban, trikókban, toppokban látjuk. Páran fürdőruhát viselnek, és igyekeznek a strandra elfoglalni a legjobb helyeket.

A por most lényegesen kevesebb, nem annyira irritáló. A szervezők ráadásul locsoltak is.

Nyugat.hu

A tiszta fejjel ébredők már sakkoznak.

Nyugat.hu

Pár órával később azért megelevenedik az élet. Gyűlnek a sorok a kajás pultoknál és az Aldinál. A diszkontlánc becsületére szóljon, hogy nem dolgoznak magasabb árakkal.

Nyugat.hu

Ez a Sziget utolsó napja. Sokan a bőröndjüket maguk után húzva tartanak a K-híd felé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra