Szilágyi Áron dokumentumfilm: bemutató és közönségtalálkozó a Savaria Moziban

A Savaria Filmszemle pénteki napján, 17 órától kerül sor Muhi András Pires Egy mindenkiért című dokumentumfilmjének vetítésére és közönségtalálkozójára a Savaria Mozi nagytermében (ami hivatalosan Hildebrand István filmoperatőr nevét veszi fel).

A portréfilm Szilágyi Áron kardvívó személyiségét mutatja be 2017-től 2021-ig forgatott felvételeken és beszélgetéseken keresztül, kreatív filmnyelven és a játékfilmeket idéző dramaturgia feszültséggel. Végigkíséri a magyar vívósport háromszoros olimpiai bajnokát a tokiói olimpiára való, rengeteg akadállyal és váratlan hullámvölggyel tarkított felkészülési időszakban, házasságkötése idején.

A példaértékű sportolói pályafutás 80 percben előadott, izgalmas esszenciáját nyújtó új magyar dokumentumfilm 600 órányi forgatási anyagból került összeállításra. A közelmúlt sporthíradós tudósításaiból jól ismert események drámai hangulata eleven és lüktető módon, a legnagyobb közönségszórakoztató filmek izgalmát elérő hatásossággal kerül elénk. Ami természetesen a főszereplő, a vívó válogatott tagjai és segítői, a hozzátartozók mellett a filmes stáb profi munkáját és ihletettségét is dicséri.

A vetítés után egy beszélgetés erejéig Szombathely és a filmszemle vendége lesz a film alkotója, Muhi András Pires. Szilágyi Áron kardvívó pedig rövid video-üzenetben szól majd a közönséghez a vetítés megkezdése előtt.

A vetítés és a közönségtalálkozó ingyenes, regisztrálni és helyet foglalni a Savaria Mozi oldalán lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra