Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szolidaritást vállal a Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel

A művészet nem kér a magyar kultúra „rendbetételéből”.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Semjén Zsolt május végén nyújtotta be a törvényjavaslatot, amely szabályozná a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltását.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ennek értelmében az egyetem alapítói és fenntartói jogait a Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítvány gyakorolja, melynek vagyonát az állam biztosítja, a kuratóriumi tagokat pedig Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter nevezi ki.

A javaslat indoklásában többek közt az is szerepel, hogy a modellváltás a magyar kultúra fejlődését is biztosítja.

Mivel a törvényjavaslat virágnyelvből visszafordítva nagyjából annyit jelent, hogy az egyetem innentől pislogni sem tud a kormány engedélye nélkül, érthető, hogy a Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete nyilatkozatban kéri a döntéshozókat, hogy biztosítsák az intézmény hallgatóinak teljes szabadságát.

A nyilatkozat szövege

A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete szolidaritást vállal a Színház-és Filmművészeti Egyetemmel. Az alkotás szabadsága számunkra a legnagyobb érték, s a művészeteket oktatni is csak ebben a szellemben lehet, ezért egy művészeti oktatási intézmény mindig független és szabad kell maradjon. Alapvető fontosságúnak tartjuk az Egyetem autonómiáját, kérjük a döntéshozókat, hogy biztosítsák a magyar kultúra, a magyar színház-és filmművészet utánpótlásának teljes szabadságát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet is alapítványi fenntartásba vonhatják

Semjén Zsolt tegnap nyújtotta be a törvényjavaslatot, amely az egyetem modellváltását szabályozza.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés