Úgy néz ki a szombathelyi Áchim András utca, mintha hurrikán söpört volna végig rajta

Újabb fejezet következik a szombathelyi csapadékvíz-elvezetési sagában.

Többször is írtunk már arról az uniós projektről, melynek keretében Szombathely 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott arra, hogy fejlessze a bel- és csapadékvíz védelmi rendszert az alábbi helyszíneken:

 • Stromfeld lakótelep (Bárdosi Németh J. u.- Minerva ltp. gerincvezeték)
 • Joskar-Ola lakótelep (Károlyi Antal u. vége - Gyöngyös árapasztó)
 • Nárai út (Középhegyi út - Pap árok)
 • Kámon-Herény II. ütem (Szent Imre h. u)
 • Olad falu (Arany patak u. - Áchim A. u. közötti szakasz)
 • Szatmár u. (Csaba u. - Mérleg u. közötti szakasz)
 • Mérleg u. (Pálya u. - II/a.j. árok)
 • Rumi út (Csiti tó - 1. vasúti átjáró)
 • Áchim András utca csatornázás
  Még több képért kattintson!
  Mészáros D. Zsolt

  Van, ahol már el is végezték a felújításokat, viszont sok helyen még mindig dolgoznak, hiszen 2019. december 31-ig kell befejezniük a kivitelezőknek a munkálatokat. Ezeken a helyeken pedig óriási káosz uralkodik. Írtunk már a Rumi útról Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 , a Dozmat utcáról, a Vas Gereben utcáról Tovább folytatódik a szombathelyi csapadékvíz-elvezetési rendszer körüli őrület 2019. October 29. 12:28 és nemrég a Szent Imre herceg utcában Áldatlan állapotok a szombathelyi Szent Imre herceg utcában is: kátyúk, tönkretett hidak és járdák, közben pedig áll a munka 2019. November 04. 18:50 uralkodó áldatlan állapotokat is megmutattuk.

  De az imént említett utcákkal még nem ér véget a sor. A minap egy újabb olvasónk tanácsára kilátogattunk az Áchim András utcába is, ahol szintén katasztrofális a helyzet – főleg így esős időben.

  Mészáros D. Zsolt

  Konkrétan, egy sártenger az egész utca. Majdhogynem olyan érzés tölti el az embert, mintha monszun idején Indiában járna. Az úttesten hemzsegnek a kátyúk és a járdák is elég ramaty állapotban vannak.

  Akár papírhajó-versenyt is lehet tartani a kátyúkban.
  Mészáros D. Zsolt

  Ottjártunkkor találkoztunk egy lakóval is, aki szerint a munkások nem is igazán értik a dolgukat. Valamint azt is említette, hogy a hidak pilléreit csak úgy leengedték az árkokba, így teljesen jogosan félnek, hogy nem lesz tartós az eredmény.

  Áchim András utca csatornázás
  Még több képért kattintson!
  Mészáros D. Zsolt

  A munkálatok egyébként augusztus közepén kezdődtek, a lakóknál pedig nagyjából egy hónapja telt be a pohár. Nyílt levélben kérték, hogy függesszék fel a csatorna-felújítást, mert ez a munka elfogadhatatlan. Írásukat ide kattintva olvashatják el.

  Nyílt levélben követelik az oladi lakók, hogy függesszék fel a csatorna-felújítást, mert ez a munka elfogadhatatlan

  Az Achim András, Dozmat, Bárdos Alice, Komlósi F. utcában lakók azzal a kéréssel fordulnak Ön felé, hogy az augusztus közepétől zajló csapadékvíz elvezető rendszer munkálatait felfüggeszteni szíveskedjék. Kérjük, az utólagos lakossági fórumon elhangzott 4 tagú bizottság felállítását,hogy a megfelelő módon folytatódhasson a beruházás - tervezést végző csoport képviselője - kivitelezést végző cég képviselője - független szakértő - az utcában lakók megbízottja Kérjük a fent nevezett kérést 48 órán belül megoldani szíveskedjék.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem