Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér

Csak az megy ki a térre, akinek nagyon muszáj. Térkőtér.

Most, hogy nappal 35 fok körül jár a hőmérő higanyszála, kimentünk a közel négy éve átadott Megvolt az idei év utolsó nagy szalagvágása Szombathelyen 2017. December 22. 20:58 és szinte teljesen letérkövezett Berzsenyi térre. Azt láttuk, hogy szinte senki sem merészkedik ki a környező épületek közül, a virágok közül van, amelyik hervadozik a hőség miatt, és még a galambok is csak a vizet keresik.

Már a tér átadása előtt is nagy vitát váltott ki, hogy kivágták a korábban itt álló fákat, az egészet térkővel borították. Mint annyi más teret mostanában az országban, nem is volt igazi menő város, amelyik nem kövezte ki teljesen szinte az egész központi terét. (Hogy aztán ennek az volt az oka, hogy valaki jól keresett a térköveken, vagy csak egy rossz mintakövetés, ki tudja...) Amit most látunk Szombathelyen, hogy hiába a szökőkút és a konténeres növényzet, a város legforróbb pontja lett a tér.

Erről már az átadást követő nyáron, 2018 júniusában is meggyőződtünk, Fázol? Menj a szombathelyi Berzsenyi térre ott nem fogsz! 2018. June 27. 18:25 egy évvel később is készítettünk egy videót Fázol? Menj a szombathelyi Berzsenyi térre ott nem fogsz! 2018. June 27. 18:25 a kihalt térről, tavalyelőtt augusztusban pedig, sajnos, több gondot is találtunk Komoly gondok lesznek: a felújított Berzsenyi téren sincs minden rendben 2019. August 15. 07:20 a téren.

Pedig az átadásakor azt remélték, hogy élő, lüktető része lesz a városnak, gyakorlatilag egy másik főtér, és némi türelmet kértek, hogy megnőhessenek a konténeres növények.

Most, közel négy évvel az átadás után még mindig a város sivatagának számít a Berzsenyi tér.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video