Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútjai: Hova visz az út? Én nem tudom

Mondjuk a Varasd utcában nemcsak ez jelent nagy problémát.

Folytatjuk az olvasói nevezések alapján akár a végtelenbe is elnyúló, Szombathely legrosszabb és legkreatívabban kivitelezett kerékpárútjait bemutató Keressük meg együtt Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútjait! July 07. 07:06 sorozatunkat.

Ezúttal egy olyan jelöltet mutatunk be, amely mindkét kategóriában esélyes lehet a győzelemre.

Ha azt mondjuk, hogy Varasd utca, sokan talán meg sem tudnák megmondani, merre is van pontosan. Nos, ez a Family Center és a „nagy” Tesco mögötti utca, ami az utóbbi években elég rendesen kiépült. Nyíltak itt különböző üzletek, sőt, jó pár évvel ezelőtt ennek az elején indult a Homa Center is.

Varasd utca kerékpárút
A gaz csak a kisebbik probléma
Mészáros D. Zsolt

És akár hiszik, akár nem, épült erre egy kerékpárút is. De azt, hogy kinek, és pontosan hova, azt nem tudjuk.

Az utat egyébként egy olvasónk jelölte a díjra, több okból is. Egyrészt azért, mert

„hiába építették meg, nincs kitáblázva, nincs felfestve és nincs gyomtalanítva, effektíve nem létezik, csak a térképeken.”

Ezeket a helyszínen járt kollégánk is meg tudja erősíteni. Mint ahogy azt is, hogy a néhány százméteres szakasz egyik részén lehetetlen kerékpározni, mert a Jysk üzlet előtt rendre a parkoló autók foglalják el a biciklizők területét.

Varasd utca kerékpárút
Ha valaki erre teker, nincs könnyű dolga
Mészáros D. Zsolt

Ki akar itt biciklizni?

Nem csodáljuk tehát, hogy errefelé igen ritka látvány a kétkerekű jármű. De ennek oka nemcsak a gaz és az útjelölés hiánya, hanem az is, hogy

gyakorlatilag nem vezet sehova.

Az utca végén egyszer csak eltűnik az aszfaltozott út a kerék alól, előbb az autósoknak, aztán a bicikliseknek is. Így marad a földút.

Varasd utca kerékpárút
Itt a vége, fuss el véle
Mészáros D. Zsolt

Olvasónk ugyanakkor lát fantáziát a folytatásban, szerinte ideális lenne az utat elvinni a Vásártér utca irányába, de „erre még csak a szándékot sem hallotta”.

Várjuk még a jelöléseket

A legrosszabb kerékpárútért folyó nemes verseny még mindig nem ért véget. Továbbra is várjuk olvasóinktól a nevezéseket a díjra a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu címre.

Ennek sorsáról Önök döntenek majd. Ha bemutattuk az összes nevezett utat, szavazásra bocsátjuk őket, és amelyik a két kategóriában a legtöbb szavazatot kapja, jutalmat kap. Hogy mit, az legyen meglepetés.

És addig is, ha erre járnak, győződjenek meg róla, hogy véletlenül nem tévedtek-e el a városban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet