Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hamarosan újra meg lehet mászni a Sportliget mászófalát Szombathelyen

Hiányzott, mert nagyon is hozzátartozott az európai színvonalon megalkotott zöldterülethez.

Az elmúlt néhány hónapban gondok lettek a 2019 októberében átadott szombathelyi Sportliget mászófalával.

Mint azt a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. igazgatója, Kovács Cecília is elmondta, a mászófal jelenleg le van zárva.

Mészáros D. Zsolt

„Ennek oka, hogy előírás szerint falmester felügyeletére lenne szükség a nap 24 órájában a hét 7 napjában. Falmester nem dolgozik a Sportközpont alkalmazásában” – válaszolta kérdésünkre az igazgató.

A falmesterhiány orvoslása jelenleg is folyamatban van, egy átminősítési eljárással próbálják megoldani a dolgot, melynek a terveik szerint ősszel pontot tudnak tenni a végére.

Egy probléma tehát tulajdonképpen kipipálva. De ott van még az amortizáció is, hiszen hiába a falmester, a balesetveszély attól még a levegőben van, hiszen kezdik egyre jobban megadni magukat a bútorlapok és a kis kapaszkodókból is egyre több lepottyan.

Mészáros D. Zsolt

Ezzel kapcsolatban azt válaszolta lapunknak Kovács Cecília, hogy arra jutottak, hogy „szerkezeti megerősítés szükséges”. Ezt pedig szintén most őszre tűzték ki, így reményeik szerint hamarosan újra megnyithatják a mászófalat.

Hiányzott, mert nagyon is hozzátartozott és meghatározó vizuális eleme volt az európai színvonalon megalkotott zöldterületnek.

Itt nézhet fotókat a menő helyről!

Sportligeti hangulat
Növényszigetek között.
Mészáros D. Zsolt

Mi is történt?

Egyébként egy gyanútlan séta során lettünk figyelmesek arra, zhogy mintha kissé leamortizálódott volna a mászófal, Kissé mintha leamortizálódott volna a szombathelyi Sportliget mászófala July 18. 07:25 amit 2019 októberében, még gyorsan az önkormányzati választások előtt átadtak át A választások előtt még gyorsan átadták a felújított Sportligetet 2019. October 11. 17:11 a Sportligettel együtt. Uniós pályázatból újították fel az egészet és fél évvel később a büszke főépítész, Litkei Tamás is körbevezetett minket itt.

Ahogy azt Litkei is elmondta, Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget 2020. May 25. 19:02 a mászófalat elsősorban nem profi mászóknak tervezték, hanem igazából bárkinek, akinek kedve támad kipróbálni, de nincs még megfelelő rutinja és felszerelése. A fal alatt ugyanis van gumipadló és még a legmagasabb pontjáról is bőven biztonságos lepottyanni.

Júliusi cikkünk Kissé mintha leamortizálódott volna a szombathelyi Sportliget mászófala July 18. 07:25 után aztán megjelent a mászófalon két tábla is Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben July 24. 16:21 arról, hogy biztonsági okokból nem használható. Majd kiderült, hogy elvileg már több mint egy éve lezárták, és ekkor jött képbe a falmester is – akinek személyéről talán most már hamarosan lehull a lepel és bátran használhatják kicsik és nagyok is a mászófalat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra