Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kissé mintha leamortizálódott volna a szombathelyi Sportliget mászófala

Csak óvatosan, ha megmásznátok!

2019 októberében, még gyorsan az önkormányzati választások előtt átadták az uniós pályázatból felújított szombathelyi Sportligetet, A választások előtt még gyorsan átadták a felújított Sportligetet 2019. October 11. 17:11 ahol közel fél évvel később a büszke főépítész, Litkei Tamás is körbevezetett minket. Sok egyéb nyalánkság mellett került ide egy úgynevezett boulder fal is, ami nagyjából három-négy méter magas és egyébként a zajtól is véd.

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

Ahogy azt anno Litkei is elmondta, Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget 2020. May 25. 19:02 a mászófalat elsősorban nem profi mászóknak tervezték, hanem igazából bárkinek, akinek kedve támad kipróbálni ezt a sportot, de nincs még megfelelő rutinja és felszerelése. A fal alatt ugyanis gumipadló van és még a legmagasabb pontjáról is bőven biztonságos lepottyanni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a profik le vannak tiltva róla. Ők is nyugodtan edzhetnek itt, ugyanis a falnak különböző nehézségű szakaszai is vannak.

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

És úgy tűnik, elég rendesen ki is használták az emberek a mászófalat ebben a közel két évben, de mintha annyira nem állta volna ki az idő próbáját, ugyanis kissé mintha leamortizálódott volna.

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

Kezdik megadni magukat a bútorlapok és a kis kapaszkodókból is egyre több fogy, ami valljuk be, nem túl bizalomgerjesztő.

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt
Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

Azért reméljük, nagy baj még nem történt és nem is fog. De azt tanácsoljuk, hogy csak óvatosan, ha megmásznátok!

Sportliget mászófal
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra