Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lezárták a mászófalat a szombathelyi Sportligetben

Vagyis kiplakátolták rá, hogy biztonsági okokból nem használható. De azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz vele.

Kissé mintha leamortizálódott volna a szombathelyi Sportliget mászófala, szóval csak óvatosan, ha megmásznátok! – írtuk Kissé mintha leamortizálódott volna a szombathelyi Sportliget mászófala July 18. 07:25 még múlt héten, miután egy gyanútlan séta során észrevettük, hogy mintha annyira nem állta volna ki az idő próbáját.

Sportliget mászófal
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Kezdik ugyanis megadni magukat a bútorlapok és a kis kapaszkodókból is egyre több fogy, ami valljuk be, nem túl bizalomgerjesztő.

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

Alig néhány nappal később már úgy hallottuk, hogy le is zárták a mászófalat, úgyhogy mi is kimentünk megnézni, hogy mi a helyzet. Nos, fizikailag nem zárták le, de szépen kiplakátolták két helyre is, hogy biztonsági okokból nem használható a mászófal.

Kiss Tamás

Kérdéseinket természetesen elküldtük a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Kovács Cecíliának, de válasz egyelőre nem érkezett. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy meddig nem lesz használható a mászófal, mik a terveik a jövőre nézve és megvizsgálták-e a mászófal állapotát?

Sportliget mászófal
Mészáros D. Zsolt

A Sportligetet és vele együtt a mászófalat egyébként 2019 októberében, még gyorsan az önkormányzati választások előtt adták át. A választások előtt még gyorsan átadták a felújított Sportligetet 2019. October 11. 17:11 Uniós pályázatból újították fel és közel fél évvel később a büszke főépítész, Litkei Tamás is körbevezetett minket itt. Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget 2020. May 25. 19:02

Ahogy azt anno Litkei is elmondta, Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget 2020. May 25. 19:02 a mászófalat elsősorban nem profi mászóknak tervezték, hanem igazából bárkinek, akinek kedve támad kipróbálni ezt a sportot, de nincs még megfelelő rutinja és felszerelése. A fal alatt ugyanis gumipadló van és még a legmagasabb pontjáról is bőven biztonságos lepottyanni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a profik le vannak tiltva róla. Ők is nyugodtan edzhetnek itt, ugyanis a falnak különböző nehézségű szakaszai is vannak. De hogy mikor lehet újra birtokba venni, azt egyelőre nem tudjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra