Kedves lámpaoltogató! Figyeld magad, mielőtt összetöröd magad!

Beszéljünk kicsit a tegnap estéről. Arról, hogyan tűnt el a szombathelyi Városháza egyéb napokon ingyenesen és zökkenőmentesen zakatoló wifijele, és hogyan szállingózott el a közfény a tüntetés környékéről!

Hogy mindez megtörtént, annak az a párszáz ember a megmondhatója, aki kiment dideregni hétfő este a megyeszékhely közigazgatási centrumához, a nagy fehér kockaépülethez. És mi is megmondtuk a tudósításunkban . De tegyünk még rá egy lapáttal: nem csak a köztéri lámpák nem világítottak, de a térburkolatba süllyesztett világítótestek sem ezen a demonstráció zsebkendőnyi területén. Na meg a bónusz: egyszer elhallgatott az egyik szónok is, mert leállt a hozott aggregátor. Valaki kihúzta a vezetéket.

Nem kell irdatlan logikai köveket megmozgatni ahhoz, hogy az ember elképzelje, itt nem egy túl pedáns gondnok vagy néhány unatkozó villanyszerelő végezte el önszorgalomból a rendezvény meghekkelését. A Fidesz pártirodába viszont talán érdemes volna bekopogni, hogy mit tudnak az esetről. Események trükkös-teátrális megváltoztatásában amúgy is van tapasztalatuk, emlékezzünk csak Szakály Gábor "verés" miatt felkötött karjára sok évvel ezelőttről , ami nem is sérült meg, de a fényképezőgépek kereszttüzében jól mutat. Szóval hátha van tapasztalatuk abban, merre érdemes keresni az arctalan antihőst.

De nem is önmagában az akció okozhat viszketeg tenyeret sokaknál. Ilyet, ni:

Nyugat.hu

Hanem az, hogy ha ez tényleg egy megtervezett valami volt, akkor az a rohadékabbnál is legaljább húzás volt. Ha egy ellenzéki párt rendezi ezt a bulit, akkor még megértjük. Pártok szeretnek egymásnak feszülgetni.

Csakhogy ez a felhorkanás itt tényleg alulról szerveződött.

Elégedetlen civilek szervezték, elégedetlen civileknek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egyes beszédekben megjelenő naiv kis ostobaságok, például az, hogy a politikusok minimálbért kapjanak csak (mert tegyük hozzá, egy rendes országban a politikusság kőkomoly meló, és nem csak a frakciófegyelembe ágyazott gombnyomogatásban merül ki, egyszerűen illik megfizetni, mert hatalmas felelősséggel jár). Ahogyan Budapesten is a lakosság köréből kerültek ki a szervezők, igaz, ez sajnos meg is látszott az eredményen.

De őszinte volt és zsigeri düh által táplált. Amitől okkal tart egy döntéshozó. Okkal, mert nem pártzászlók alatt, hanem a saját jogaik és tisztességes életük védelmében rajzottak ki az emberek a köztérre, miután már tényleg betelt a pohár a temérdek, ventillátorra öntött szartól. Maguktól rajzottak ki. A nép rajzott ki. És akkor a nép felett leoltjuk a pilácsot, köcsögök?

Ezek után nincs már más dolgunk, mint időben figyelmeztetni egy klasszikussal azt, aki hasonlóra vetemedne a közeli jövőben:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény