A szombathelyi Fő tér kapualjai piszoárként működnek

Különösen hétvégenként súlyos a helyzet és a szag.

Még évekkel ezelőtt a Tripadviser turisztikai portálon olvastam az egyik Szombathelyen járt amerikai utazó hozzászólását.

Szombat reggeli életkép az egyik Fő téri átjáróban
Józing Antal

A fickó azt írta, hogy a város bár aranyos, de nem egy nagy szám, messze a legérdekesebbek és legizgalmasabbak a Fő tér környéki kapualjak, amelyekkel le lehet vágni az utat, vagy éppen belső udvarokra és egyéb titkos helyszínekre jutunk, és amelyeket a helyiek nagy magabiztossággal használnak.

Hogy filmbe illő, ahogy a kapualjakban random módon eltűnnek és felbukkannak emberek.

Népszerű nyilvános vécé a Joyce-szobor melletti kapualj
Józing Antal

Nos, ezek az átjárók nemcsak a bennfentesek közlekedését szolgálják, de arra is jók, hogy néhányan – eléggé el nem ítélhető módon – itt végezzék szükségletüket.

A Joyce-szobor melletti kapualj belső nézetből
Józing Antal

Különösen a hétvégék súlyosak, akkor az átjárók szinte mindegyike bűzlik a pisitől, de van, ahol nagyobb dolgokat is takarítani kell.

A közelben lakók szerint ez is népszerű pisilőhely
Józing Antal

Néhány lakóközösség úgy oldja meg a problémát, hogy folyamatosan zárja az átjárót, mások este fordítják rá a kulcsot.

Kétségkívül csábítók ezek a helyszínek
Józing Antal

Amikor a szerkesztőségben erről beszéltünk, a Fő tér 27. körüli és a Joyce-szobor körüli átjárót nevezték meg a kollégák tipikus példaként, de a szombat reggeli helyszíni bejárásnál kiderült, hogy hasonló a helyzet a tér nyugati oldalán levő szinte összes kapualjában.

Jó reggelt, belváros, jó reggelt Szombathely!
Józing Antal

A téren van ugyan egy nyilvános vécé, ami azonban már kora este bezár.

Józing Antal

A megoldás valószínűleg amúgy is az emberekben lenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek