Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi helyijáratok 40 százaléka légkondicionált

Az ÉNYKK válaszolt a forrósággal kapcsolatos olvasói felvetésekre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk tegnap egy olvasói levélre épülő írást közölt Elviselhetetlen forróság a szombathelyi helyijáratos buszokon? 2019. August 14. 15:52 , amely többek között azt feszegeti, hogy a nyári kánikulában szinte elviselhetetlen a hőség a szombathelyi helyijáratokon.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Akkor azt írtuk, hogy kérdéseinket elküldtük a város tömegközlekedését működtető ÉNYKK Zrt.-nek.

Nos, időközben meg is érkezett a cég válasza.

Ebből kiderül, hogy jelenleg a szombathelyi autóbuszpark 40 százaléka légkondicionált, de a klímaberendezések hatékonyságát rontja, amikor a járatnak sok megállóhelyen kell az ajtókat kinyitnia.


Az ÉNYKK Zrt. teljes válasza:

"Társaságunk számára fontos, hogy utasaink elégedetten vegyék igénybe szolgáltatásainkat, ezért folyamatosan ellenőrizzük az autóbuszok klímaberendezéseinek, szellőzőrendszereinek, illetve ablakainak megfelelő működését.

Fontos megemlítenünk, hogy a klímaberendezések hatékonyságát hátrányosan befolyásolja, ha egy adott vonalon viszonylag sok megállóhelyen kell utascserét lebonyolítani. Ilyen esetekben a hosszú ideig nyitva tartott ajtók miatt a klímaberendezés nehezen tudja az utasok által elvárt hőmérsékletet biztosítani.

Jelenleg a szombathelyi autóbuszpark 40 %-a légkondicionált, azonban célkitűzésünk a járműpark korszerűsítése, a légkondicionáló berendezéssel ellátott autóbuszok arányának növelése."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés