Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mi folyik a Parkerdőben? Van, akinél már betelt a pohár

Nem üzemelnek a szombathelyi Parkerdő „hiperszupermodern” hulladéktárolói, le van zárva a játszótér, semmi hír a vizesblokkról. A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai most kérdéseket tettek fel a városvezetésnek, és válaszokat akarnak kapni rájuk, mert elegük van.

Ahogy azt mi is megírtuk még tavaly szeptemberben, nagy ráncfelvarrást és sok-sok újítást tervezett a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a szombathelyi parkerdőbe. A munkálatokkal pedig haladnak is, meg nem is. Áprilisban elkészült a Molok felszín alatti, szelektív hulladékgyűjtő rendszer és a térfigyelő kamerák is üzemelnek, de a szeméthelyzet nem igazán akar javulni . A lakók és a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai pedig most megelégelték a helyzetet és összeírták a problémákat, amiket aztán pontokba szedve el is küldtek az illetékeseknek.

A levélből kiderül, hogy hiába kerültek ki a szelektív hulladékgyűjtők, még nem lehet használni őket, ráadásul a szépen kiépített kamerarendszer sem úgy működik, ahogy kellene: a hulladéktárolókra kellene irányulniuk a kameráknak, de nem is arra néznek. Illetve most már lehet, hogy jó irányba fordították őket, mert egy korábbi rendőrségi feljelentés kapcsán megígérték az illetékesek. A játszótér még mindig le van zárva, pedig májusra ígérték a megnyitását, a tavaly márciusban ígért vizes blokknak pedig se híre, se hamva.

Ilyen lett a Molok felszín alatti, szelektív hulladékgyűjtő rendszer – ami szép, de még nem működik.
R.Gy.

A teljes levelet itt olvashatják:

Tisztelt Szombathelyi Erdészeti Zrt.! Tisztelt Városvezetés! Sok minden foglalkoztatja a csoportunk - nem kevesebb, mint - 1200 tagját a Szombathelyi Parkerdővel kapcsolatban. Nem tudjuk, kihez, kinek a hatáskörébe tartoznak Önök közül az alábbiakban felmerülő problémák, így hát a közös megszólítás:

1. A Szombathelyi Parkerdőben található játszótér miért van lezárva csaknem fél éve, mit és miért nem sikerült azóta megoldani, vagy ha igen, mi tartott ennyi ideig, és miért van még mindig zárva?

2. A

hiperszupermodern

leásott hulladék tárolók miért nem üzemelnek még mindig? Mire és meddig kell még várni?

3. Milyen lépéseket tettek az ügyben, hogy a Szeméttelep végre ne szennyezze mérhetetlenül a környezetét, az erdőt? Szeretnénk valami konkrétumot hallani (olvasni)!

4. Hogy áll a vizes blokk, amiről oly sok mindent hallhattunk a tavaly márciusi fórumon?

5. Miért van az, hogy minden nagyszabású szemétszedési akciónk után vitatkozni, harcolni kell, hogy elszállítsák az összes (Önök területéről) összegyűjtött szemetet, annak ellenére, hogy ezt megígérték?

7. Hogy állnak a tavaly márciusban beígért környezetvédelemmel kapcsolatos, parkerdőben kihelyezendő tájékoztató táblák?

8. Ki, hol és mikor tart fokozott ellenőrzést (illegális szemétlerakás megelőzése céljából) a Szombathelyi Parkerdő területén? Erre is volt ígéret egy éve.

9. És végül, de nem utolsó sorban, mi az oka az évek óta zajló hatalmas méreteket öltő fakitermelésnek a Szombathelyi Parkerdő területén (ezzel nem kis kárt okozva az ott élő védett / nem védett állatoknak)? Figyelnek-e az ott élő állatokra? Az oka is érdekel minket - nem csak az,

hogy van rá engedély

.

Bízunk abban, hogy a kihelyezett kamerákkal sikerült

lencsevégre kapni

és megbüntetni néhány illegális szemetelőt a zöld szelektív tárolóknál!

Várjuk a válaszokat, hogy megoszthassuk csoportunk tagjaival.

Üdvözlettel:
Wiktora Krisztián
Kapy Anita
Hasznos György

A Parkerdő játszótere a 2007-es avatáskor. A fotón látható gyerekek már vígan középiskolások.
Józing Antal

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra