Szombathelyre jön Joulupukki, a finn mikulás

Bárki találkozhat vele csütörtök délután öttől fél hétig az adventi vásárban.

Korábban már mi is beszámoltunk Minden idők legjobb adventi vásárát ígérik idén Szombathelyen 2023. November 03. 13:08 arról, hogy december 7-én Szombathelyre érkezik a finn mikulás, Joulupukki. Kedd délután pedig az önkormányzat közölte a legfontosabb információkat is a látogatással kapcsolatban.

Közleményükben azt írták,

 • a Mikuláslátogatás helyszíne a szombathelyi Fő tér Adventi nagyszínpada. Ide fog érkezni 17 órakor Joulupukki és itt fogja fogadni a hozzá érkező gyerekeket.
 • A színpad jobb oldalán elhelyezett lépcsőn haladhatnak fel a Mikulás elé a gyerekek, majd a színpad bal oldalán elhelyezett lépcsőn hagyhatják el a helyszínt. Ez lesz tehát a színpadi haladási irány.
 • Ahhoz, hogy eljuss Joulupukkihoz, sorba kell állni! Ez azt jelenti, hogy a jobb oldali lépcsőhöz vezető út ki lesz kordonozva és a Mikuláshoz csak az juthat el, aki beáll a kordonok között kialakított sorba. Ennek érdekében lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Hefele Menyhért utcai kereszteződéstől. A várakozó, színpadra vezető sorba itt lehet majd beállni. Kérünk mindenkit, hogy a sorba csak azok álljanak be, akik tényleg találkozni akarnak a Mikulással! Érdemes időben érkezni, mindenkitől türelmes várakozást kérnek a szervezők!
 • A legkisebbeket, 6 éves korig egy szülő felkísérheti a színpadra. A nagyobb gyerekek 6 és 14 éves kor között szülői kíséret nélkül is felmehetnek a színpadra a Mikuláshoz, egyszerre maximum 4 fő. Úgyhogy a nagyobbaknak érdemes előre 3-4 fős csoportokat alakítani.
 • A szülőknek a színpad előtt kordonnal kijelölt folyosót biztosítunk, ahonnan fotózhatnak és áthaladhatnak a bal oldali lépcsőhöz, ahol gyermeküket várhatják!
 • Annak érdekében, hogy minél több „kisember” feljusson Joulupukkihoz, 14 éves kor felett a Mikulás látogatása nem ajánlott! Kérjük a „nagyobb és felnőtt gyermekek” megértését!
 • A tájékoztatóban megjegyezték, a mikulás 17:00 és 18:30 között lesz a vásárban. A rendezvényen a rendőrség mellett polgárőr szervezet is jelen lesz, a szülőket így arra kérik, a hivatalos személyek kéréseit és utasításait fogadják el a gyermekek biztonsága érdekében.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló