Kemény stílusban nyomja az időjárás, a szomszéd néni és az akciós áruk

Bundában várakozunk az öt óra húszasra, délben bikiniben nyaljuk a fagylaltot. 2019 van és az új öregek azt mondják: klímaváltozás.

1.

Néztem az időjárás-előrejelzést. Vajon mire leérek a napsütötte hatodik emeletről a földszintre, havazni fog? A régi öregek szerint régen nem volt ilyen bolond az időjárás. Pedig amikor én voltam gyerek, mackófelsőben sem fáztunk áprilisi hajnalon. (Igaz, a biciklit is ismertük.) 2019 van és az új öregek azt mondják: klímaváltozás. Bundában várakozunk az öt óra húszasra. Hatkor a pékségnél még kell a sapka. Fél hétkor kigombolt mellbedobással munkakezdés. Tízkor „olvad a jégcsap, csepereg a víz.” Délben bikiniben nyaljuk a fagylaltot. Frontérzékenység. Múló állapot. Ribanc tavasz.

2.

Maminál már Antarktisz lesz? Két napra elutazunk. Nagymamához, a húsz kilométerre lévő faluba. Itt nálunk még kellemes az idő. Maminál lehet hógolyózunk. Kofferünk tartalma pornófelszerelés. Bikini a télikabát alatt…

3.


- Már megint séta? – kérdezi tőlem az ablakpárkányról Jucus néni. Állok a járdán. Várom a barátnőmet. Húsz fok. Napsütés. Naná, hogy séta.
- Lányom, lányom, ablakot kellene pucolnod – folytatja Jucus néni, és erősebben dörzsöli a bogárpiszkot. – Tavaszi takarítás van. Én is már egy órája itt lógok. Mosolygok.
- Jucus néni! Lógni én is szeretek, csak másképp. Szemöldökét ráncolja. Morcos. Lehet a kitartó bogárpiszok miatt, de az is lehet, hogy miattam. Talán, ha még öt percig szóval tartom, elég dühös lesz ahhoz, hogy az én ablakaimat is megpucolja… Vagy elered a havas eső.

4.

Minap egyik butik előtt akciós pulóvert árultak. Téli kiárusítás. Bezzeg a kirakatban lévő nyári ruha nem volt féláron. Másnapra tizenöt fokot csökkent a hőmérséklet és szóltam az eladónak, hogy a csinos kis kirakati rucit megveszem akcióban. - De az nem akciós! - Dehogynem! Kint tél van. Bent pedig nyári kiárusítás…

5.

Nem merek meleg tengerparti nyaralást foglalni. Egyrészt amiatt, mert nem tudom kapok-e idén a német modellnek megfelelő magyar Urlaubsgeldet. Másrészt amiatt, mert a flipflop nem mutat jól síléccel …

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény