Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A héten jöhet az újabb csörte a SZOVA és Szombathely polgármestere között

Puskás Tivadar bő egy hete lemondásra szólította fel a cég vezérigazgatóját, de kérdéseinkre azóta sem válaszolt.

Közel másfél éve tart a vita a hulladékszállításról, a történteket itt foglaltuk össze Másfél éve kongatja a szakma a harangot a SZOVA csődveszélye miatt, a polgármester most a cégvezetőt akarja kirúgni 2018. January 29. 09:59 . A lényeg, hogy a Fidesz megrögzött államosítási és központosítási mániájának, és az ügy nem éppen átgondolt kezelésének következtében a SZOVA elveszítette a hulladékszállítást a vidéki településeken, ami miatt most évente egymilliárdos bevételkieséssel kell szembenéznie.

A polgármester gyorsan megtalálta a

felelőst

Ez viszont akkora összeg, hogy bedöntheti a város költségvetését is, és akkor még nem is említettük, hogy az állami, központi hulladékgazdálkodó cég 550 millióval tartozik. A SZOVA elvégezte a munkát, a lakók befizették a hulladékszállítás díját, de az állami cég nem fizet. Mert csak.

Mindez nemrég derült ki Közel egymilliárdos bevételkiesés a SZOVÁ-nál, csak Szombathelyen szállíthatja a cég a hulladékot 2018. January 25. 15:55 , mégpedig egy, a polgármesternek írt, Sopronból érkezett levélből. Puskás Tivadar polgármester és a Fidesz-frakció egészen tavaly novemberig nem vett tudomást a veszélyekről, pedig a szakma (és mi is) másfél éve kongatta a harangokat Közel egymilliárdos bevételkiesés a SZOVÁ-nál, csak Szombathelyen szállíthatja a cég a hulladékot 2018. January 25. 15:55 . Valószínű, hogy a kormányban bíztak, hiszen onnan érkeztek az ügyet okozó intézkedések, és ma ritka az kormánypárti politikus, aki bármilyen ügyben szembe mer menni a központi utasításokkal.

Puskás Tivadar egy újságcikk miatt veszítette el a bizalmát
Vágvölgyi Bálint

A soproni levélről és a SZOVA várható veszteségéről írt cikkünk január 25-én, csütörtökön jelent meg Közel egymilliárdos bevételkiesés a SZOVÁ-nál, csak Szombathelyen szállíthatja a cég a hulladékot 2018. January 25. 15:55 , másnap, pénteken ülésezett a SZOVA felügyelőbizottsága. Az ülés elején Puskás Tivadar polgármester váratlanul bejelentette Nemény András: Puskás Tivadar a SZOVÁ-ra akarja hárítani a felelősséget a hulladékszállítás bukása miatt 2018. January 26. 13:43 , hogy cikkünk miatt elfogyott a bizalom Németh Gábor vezérigazgató iránt, és felszólította, hogy hétfőn adja be a lemondását. Majd a polgármester azzal távozott, hogy aki egyetért vele, hagyja ott az ülést.

A felügyelőbizottságból viszont csak Lendvai Ferenc frakcióvezető és az egyik fideszes delegált távozott, két alpolgármester, Molnár Miklós és Koczka Tibor is a helyén maradt. Ettől függetlenül az ülés sikertelen volt, mert nem volt határozatképes, így nem tudták megtárgyalni a kialakult helyzetet sem.

Kevés lesz a Fidesz-frakció szavazata

A múlt hét elején elküldtük kérdéseinket Puskás Tivadarnak, arra lettünk volna kíváncsiak, hogyan és miért veszítette el a bizalmat egy újságcikk miatt a SZOVA vezérigazgatója. Választ azóta sem kaptunk.

Németh Gábor egyébként nem adta be a lemondását, ugyanis a múlt héten szabadságon volt, ma, hétfőn tér vissza a munkába, és várhatóan folytatódik a csörte, amit természetesen figyelemmel kísérünk.

A polgármester egyébként egyedül nem rúghatja ki a vezérigazgatót, nem p a munkáltatója, hanem a közgyűlés. Csak minősített többséggel lehet eltávolítani egy önkormányzati cég vezetőjét, a felügyelőbizottsági ülésen történtek fényében pedig úgy tűnik, a Fidesz-frakciónak nincs meg ehhez a kellő számú szavazata.

Érdeles dolgok várhatóak tehát, de láthatóan magával, a problémával nem nagyon foglalkoznak közben.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra