Már a süteménycsipeszeket is ellopják a boltból

A csipeszekre haragszik ugyan a magyar ember, mégis szenvedélyesen lopkodja őket. Senki, tán ő maga sem tudja, hogy miért.

A magyar emberek egyike-másika nem sokat lacafacázik a zsemlyevételezéssel a belvárosi szupermarketben. Ezek a magyar emberek, úgy ahogy vannak, puszta kézzel, magukba feledkezve válogatják, nyomkodják, súlyozzák, méricskélik, hajigálják egymás hegyére-hátára a zsemlyéket, kifliket, s a legkülönfélébb péksüteményeket. Hiába hirdeti jókora felirat a süteménytartók felett, hogy az üzlet csipesszel vagy zacskóval segíti a higiénikus vásárlást, a mondott magyar emberek rá se rántanak.

Elunták a pótlást

Zacskót még véletlenül sem húznak a kezükre, már csak azért sem, mert eredendően irtóznak az ilyesfajta műveletektől. A karakán magyar ember ugyanis - követve a hagyományokat - semmiféle testrészét nem szereti beburkolni semmiféle műanyaggal: nem édes úgy a munka, de még a szórakozás sem. Zokniban nem mosunk lábat, mutat rá a jóízű szólással is a lényegre a magyar ember.

Csipesz már nincsen, a zacskó meg nem kell
-

Na de miért nem ragad süteménycsipeszt a magyar ember, ha egyszer hideglelést kap a nejlonzacskóktól? Hát azért, mert a csipesszel még a zacskóknál is barátságtalanabb a viszonya. Azt mondja, hogy valahogyan nem áll a kezére ez a hülye olló, még ha vért izzad, sem tud bánni vele. Egészen biztosan nem volt normális, aki kitalálta.

Persze ha megtanulná a módját, akkor sem tudna csipeszt használni a szupermarketben a magyar ember. Nincsen ugyanis egyetlen csipesz sem a polcokon. Valamikor többedmagukkal ott csillogtak a süteményrekeszek közvetlen közelében, de mostanra már eltűntek végleg. Szintén magyar emberek ugyanis folyvást ellopkodták őket, az üzlet vezetői pedig egyszer csak végérvényesen elunták szakadatlan és értelmetlen pótlásukat.

Majd jó lesz valamire

Na de miért lop süteménycsipeszt a magyar ember? Elgondolhatatlan, értetlenkedik magában a nem csipeszfüggő magyar ember. Talán leginkább azért, hogy továbbra is puszta kézzel kotorászhasson a zsemlyetárolóban. Ez elég kézenfekvő magyarázatnak tűnik, de az is lehet, hogy azért hurcolja el a magyar ember a csipeszeket, mert - a szóbeszéd szerint - némely konyhai művelet elvégzésére is kiválóan alkalmasak, úgyhogy remek piacuk van. S egy országos körút sokat hozhat a konyhára, akár regimentnyi csipeszre is szert tehet így a rátermett üzletember. Csak győzze később megolvasni az értük kapott bankókat.

S persze az is megeshet, hogy a magyar ember mindenféle konkrét ok nélkül, azzal a filozófiával lop süteménycsipeszt, hogy majd jó lesz valamire. Hogy mire, azt általában nem tudja a magyar ember sem. Az csak később, vagy sohasem derül ki.

Akárhogy is: a magyar ember motivációi igazából megfejthetetlenek, egy biztos csak, az, hogy lopunk. Még süteménycsipeszt is. Valahogyan nem tudunk meglenni lopás nélkül. Mintha nem volna más választásunk. Nagy kérdés persze, hogy meddig lopunk még ilyen állhatatosan, de alighanem egészen addig, míg világ a világ. Talán csak akkor nem kellene küszködnünk a szakadatlan tolvajlással, ha valamiféle más faj tagjainak tetszettünk volna születni. Na igen, de nem tetszettünk...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény