Támadnak a zombik

Az idiotizmus létezik, és a gondolatból ember születik. No, csak afféle, mondjuk ki, újságíró a jobbikból, vagyis félig zombi, félig kolléga.

Történt vala, hogy nagyon jót nevettem Marabu nevű grafikus rajzán, ahol két kiscsávó panaszkodik a suliban a papnak, hogy a balosoknak nem jár a húsvét, mert csak a jobboldali szavazókért áldozta fel magát Krisztus a kereszten.

Egyrészről rettenetesen okos hülyeség, amit megszoktam Marabutól, és azon gondolkodtam, valóban, a halottak között már nincs politikai különbség. Szörnyen nézne ki a Mennyország, ha tele lenne volt kisgazdákkal, és Szijjártó állna a kapuban, kulccsal a kezében rám mosolyogna.

Pár nappal később robban a magyar gondolkodás idiotizmusa, mint egy képregényben, ahol Pókember képtelen a Homokszörnyet elpusztítani, megjelenik egy kis cikk a Magyar Nemzetben, jobb-bal fogalma, de higgyétek el, engem még az író neve sem érdekel, mert nem haragszom sem Emilre, sem Ludwigra. A borzalom pillanata az volt, amikor a cikk egy részében - ami a bal és a jobb fogalmának történeti értelmezése volt - azt betűztem ki, hogy a bal lator, aki dühösen vádolta a Megváltót, az nem üdvözült, persze, a jobb most is jobban teljesített, mert Ő még aznap bement az Urával a Tutiba.

Elolvastam háromszor, de mindig ugyanaz állt ott, így elhittem, hogy értem, amit olvasok.

A szerző nem vont le konzekvenciát, azt minden hülye megteheti, aki ezt a cikket olvassa, és el is hiszi. Mit is? A sejtetés a jelentés úgynevezett konnotációs mezőjében fejti ki hatását. Buta gyalogra lefordítva: a bal fogalmával és történetével mindig is baj volt, az időszámítás krisztusi origójától egészen 2014-ig, és akkor ki se kellet mondani Gyurcsány, vagy valamelyik patkány nevét.

Hát, kolléga, hadd szorítsam meg munkában megkérgesedett agyadat, kezedet, ez a kis írás egész jól sikerült,

egész jó írói vénád van, Virágh elvtárs

, feszes, lényeglátó, megérte a honoráriumát.

Az a kurva élet a szemét, meg az idő és a történelem, hogy Marabu előre kitalálta, hogy mi fog történni, vagyis valaki azt fogja hinni, hogy Krisztus politikai választását már a kereszten közölte velünk, és nincsenek véletlenek, balra mindig zsidók gyülekeznek, jobbra viszont Rogánék.

Most már csak egyetlen tanácsom lehet, keresztényi testvéri és emberszeretet okán, hogy a szerző véletlenül se menjen Dél-Amerikába, Bolívia, Chile, Argentína mindenképp kerülendő, mert egy ilyen újságírói dumát ott azonnal megtorolnának a helyi lakosok, még akkor is, ha utána a paramilitáris erők megtizedelnék ezért a szegénynegyedeket.

Vagyis nem akarok a zsákutcába belemenni, de még az alapállítás is hülyeség, minden porcikájában, legyen rá tanúm a mélyen keresztény, mélyen jobboldali, még mélyebben hazafi, vagyis tábornok Augusto Pinochet. Hogy jobbról előzzek idiótákat. Akiknek tanácsadója volt az a Klaus Barbie, akit a Vatikán szöktetett ki. Komoly gondok lesznek e hazában, ha valaki ezt a bal-jobb üdvözülést beszopja.

Értem én, hogy a történelmi tényekből mindenki azt a következtetést vonja le, amelyiket akarja, és még az is lehet, hogy Lázár Jánosnak van igaza, mindenki annyit ér, amije van. Vagyis, hadd legyek gonosz, nekem ez a rendszer megfelel, mert agyilag úgy érzem többet érek, mint ez a bérelt írástudó a Nemzet kebelén. Például nem hiszem azt, hogy a szúnyog geci liberális, pedig tényleg úgy viselkedik.

Bocs a szakmázásért, de mégis csak ti vagytok az olvasók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény