„Az élet nem olyan, mint azt sokan láttatni szeretnék”

Újságírónk története arról, milyen az, amikor valakit azért bántanak, mert más a véleménye.

Még nem dolgozom egy éve a Nyugat.hu-nál, ennek ellenére sok olyan dolog történt itt velem, amiről nem gondoltam volna, hogy részem lesz benne az életben.

Az egyik ilyen történet Szombathely egyik városrészéhez kapcsolódik. Amikor a Nyugat.hu-hoz kerültem, azt gondoltam, jól jön az itt élőknek, hogy valaki bemutatja, milyen az ő helyzetük, milyen problémákkal néznek szembe. Viszont hamar be kellett látnom: hiába minden erőfeszítés, vannak olyan emberek, akik most csak azt hajlandók meglátni, hogy minden szép és minden jó.

Fodor Ármin, gyakornok, Nyugat.hu
Mészáros D. Zsolt

Én viszont nem így látom a dolgokat, amiért többen támadtak. Olykor egy rosszul elsült poén, néha egy rosszul megfogalmazott mondat is elegendő ok volt az egyre bántóbb megjegyzésekre.

Néhány cikk után arra jutottam, hogy nem írok többet erről a városrészről, de váratlanul meghívtak minket egy egyházi eseményre, 25 éves a Petőfi-telepi templom: sokan ünnepeltek, még Hende Csaba is 2022. October 23. 16:13 ahol egyetlen helyi médiumként voltunk végig jelen, hogy átfogó tudósítást adjunk az eseményről.

Én pedig – legjobb tudásom szerint – elkészítettem a cikket, ami aztán óriási botrányt generált, és megtörtént velem az, amire sosem számítottam volna: egy idős úriember előbb verbálisan próbált támadni a cikk neki nem tetsző részei miatt, aztán később - amikor látta, hogy ez nem vezet sokra - már fizikálisan is.

Ebből számomra az derült ki, hogy rendkívül nagy szükség van ma Magyarországon – és főleg vidéken - a független sajtóra. Az élet ugyanis nem olyan, mint azt sokan láttatni szeretnék, olykor akár erőszakkal is. Nekünk, független újságíróknak fontos feladatunk, hogy tényleg úgy mutassuk be az eseményeket, ahogy azok történnek, és bemutathassuk akár a saját szemszögünkből is. Még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik, mert csak egyféle véleményt képesek elfogadni.

Ha te is így gondolod, akkor

támogasd a Nyugat.hu-t! Amit itt megtehetsz.

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hasznos