Hogyan segíthetjük kifosztani a saját lakásunkat?

A magyar asszony néha boldog-boldogtalannak megüzeni, hogy mikor nem lesz otthon. Aztán nem győz aggodalmaskodni.

Negyedévente eljöhet még a legostobább betörők számára is a jó világ, a könnyű és eredményes munka ideje. A távhőszolgáltató embere ugyanis ilyenkor tudatja csinos szórólapjain a tömbházak lakóival, hogy ekkor és ekkor teszi tiszteletét ebben és ebben az épületben, hogy leolvassa, s kiskönyvébe bejegyezze mindenki melegvízórájának állását.

A dolgozó általában kora délután méltóztatik megjelenni a munkaterületeken, ezért arra szólítja fel a lakókat, hogy aki a jelzett időben nem tartózkodik otthon, az jegyezze fel egy darab papírra a melegvízóra állását, s tűzze ki a lakása ajtajára. Nagyon fontos, teszi hozzá a leolvasó, hogy a cédulákat ne felejtsék el aláírni a lakók, ellenkező esetben nem fogadja el őket a vállalat.

Felhívás üzenetírásra
BZ

Az egyedül élő magyar asszony - a magyar ember szomszédja - azt mondja, valósággal végigrettegi az óraleolvasások napjait a munkahelyén. Az ajtajára tűzött cetlivel ugyanis nemcsak azt üzeni meg mindenkinek, főleg a lehetséges betörőknek, hogy ő maga nem lesz otthon egész nap, de azt is, hogy senki más, egy teremtett lélek sem tartózkodik majd a lakásban.

Nyugodt, komótos munka

Így aztán még a legagyatlanabb betörőknek sem kell semmiféle erőfeszítést tenniük azért, hogy kifürkésszék, hova érdemes behatolniuk. Sőt, néha még válogathatnának is az alkalmas tetthelyek között, hiszen nemegyszer ott függ a cédula egy-egy emelet összes lakásának ajtaján. Nyugodtan, komótosan, senkitől sem zavartatva dolgozhatna ilyen esetekben a betörő, bátran megkísérelhetné a behatolást akár még csákánnyal vagy légkalapáccsal is.

A magyar asszony mindezek mellett attól is tart, hogy őt magát büntetnék meg, ha valaki betörne hozzá, hogy akár úgy is járhatna, mint a szegedi toyotás bácsi. (Ezt a bácsit azért büntették meg, mert egy parkolóban lehúzva hagyta autója ablakát, s - a rendőrök, valamint szabályok szerint - nem tett meg mindent azért, hogy illetéktelenek ne hatolhassanak be a járművébe.)

A magyar asszony azt mondja, ezen az alapon ő nemhogy nem tett meg mindent azért, hogy ne törjenek be hozzá, ellenkezőleg - önhibáján kívül -, mindent megtett azért, hogy betörjenek hozzá. Vajon hogyan magyarázná ki magát ezek után a rendőrök vagy a biztosítótársaság előtt? A megfelelő válaszról fogalma sincs a magyar asszonynak, éppen ezért nagyon felhagyna már a cédulázással. Nem szeret aggodalmaskodni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény