Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távoznia kell a büki gyógyfürdő gazdasági igazgatójának - első fokon két év felfüggesztettre ítélték

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet többrendbeli csalás, csődbűncselekmény, számvitel rendje megsértése és közokirat-hamisítás miatt mondta ki bűnösnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 2-2 évi börtönbüntetésre ítélte a bíróság ifjabb Bögyös Sándor és apját, 5-5 évre eltiltotta a gazdasági társaságok vezető posztjaitól, ugyanakkor a szabadságvesztés végrehajtását 5 évre felfüggesztette, és mindkettőjükkel szemben vagyonelkobzást rendelt el. A bíróság kötelezte őket tizenkilenc sértett kárának megfizetésére. A vádlottak az ítélet ellen fellebbeztek, felmentésüket kérve - számolt be a 24.hu , mely megkereste az üggyel kapcsolatban Boros László Attilát, a fürdő vezérigazgatóját, aki erre reagálva jelezte, hogy

Dr. Bögyös Sándor a 2019. évi éves beszámoló elfogadásának napjával – várhatóan egy hónapon belül – távozik a Büki Gyógyfürdő Zrt. gazdasági igazgatói pozíciójából.

A lap kitért az ügy részleteire is: Bögyös Sándor és a fia, ifjabb Bögyös Sándor (a jelenlegi büki igazgató) által irányított cég 2009-ben arra kapott megbízást, hogy köztereket építsen a Pécsen 2 milliárd forintból. Az I-Axis Kft. a szükséges munkaerővel, eszközökkel, anyaggal nem rendelkezett, ezért a munkákat alvállalkozókra bízta, akiket a nem jogerős ítélet szerint nem vagy csak részben fizetett ki.

A húsz alvállalkozónak összesen 538 millió forint kárt okoztak, ebből 316 millió forint kár nem térült meg. Az alvállalkozók egy része csődbe ment, majd – miután az I-Axis Kft. tartozása a több száz millió forintot meghaladta – a gazdasági társaságot fiktív személyeknek úgy értékesítették, hogy a cég közel 80 millió forintos vagyonát eltulajdonították. A fiktív cégeladásban további négy ember vett részt.

Ifjabb Bögyös Sándort 2018 augusztusában nevezte ki Boros vezérigazgató a Büki Gógyfürdő Zrt. gazdasági igazgatójának, ugyanakkor a lapnak azt állította, hogy a bírósági ügyről semmit sem tudtak.

A lap kitér a vezérigazgató múltjára is. Ő Gyuláról érkezett Bükre, mandátuma lejárta előtt két hónappal, november 1-jével távozott a Gyulai Várfürdő ügyvezetői posztjáról, magánéleti indokokkal magyarázta továbbállását. A Népszava 2017-es cikkéből viszont kiderül, hogy 2016 nyarán egy munkaügyi ellenőrzés súlyos mulasztásokra derített fényt a Gyulai Várfürdőben. A munkaügyi ellenőrzés megállapította, hogy csaknem száz munkavállalónak a túlórák teljesítésekor nem fizették ki a munkabérét, csak a rendkívüli munkáért járó pótlékot kapták meg.

Boros László Attila azt hangsúlyozta a Népszavának, hogy nem szándékos volt a hiba, amit már orvosoltak is, és 2016. október közepétől elkezdték kifizetni az elmaradt járandóságokat a dolgozóknak, és hozzátette, hogy kár nem ér senkit. A lap szerint azonban csak 3 évre visszamenőleg kellett visszafizetni az elmaradt járandóságot, miközben a ki nem fizetett pótlékok és túlórapénzek már több mint hat éve ketyegtek 2016-ban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra