Jobbik álmát Orbán Emese anyánként gondozza

"Szerencsétlen Orbán Viktor", szaladt ki a számon, amikor határon túli magyarországi magyarként arról olvastam, hogy a kárpátaljai magyarokért szót emelt, és nem a budijában, hanem a nagy nyilvánosság előtt.

Lett is belőle kalamajka, lengyel testvéreink -talán mert közelebbről ismerik az orosz medve lihegését - nem értik, mi történt az ő drága magyarjaikkal, különösen ezzel a szimpatikus Viktor fiúval?! Megbolondult? Orosz barátság? És akkor emleget kamerák előtt területi és mindenféle magyar autonómiát, amikor éppen darabolják szegény Ukrajnát?! A Donyec medencei veteránok még ki sem végezték a szomszédokat, máris újabb szomszédok kapnak kedvet, hogy valamelyik anyaországhoz csatlakozzanak?! Polgárháborúban szokásos, hogy az ellenség száma a napokkal párhuzamosan növekedik.

Jobbik álmát Orbán Emese anyánként gondozza, ennek ellenére, lehet, hogy rábasznak a kárpátaljaiak. Vagyis lehet, mégis csak megjegyzi őt a történelem, de úgy, aki benzint is hozott a faszén mellé, tüzelni a demokratikus jókedvet. Hát, nincs igaza ennek a volt Bibó kollegista fiúnak?! Egy demokrata mindig kiáll a kisebbség jogaiért, főleg, ha magyar. Lehet, hogy most nem ennek van itt az ideje, de majd eljön. Ha megöntözzük nemzeti napalmmal. Hogy ennek mi az ára?

Orbán és Putyin
figyelo.hu

Lári fári, ugyan elképzelhető, hogy számítani lehet arra, mint a délszláv polgárháborúban, hogy a magyar fiúkat hívja be az ukrán állam a legszarabb katonai melóira. Higgyétek el, nem valami inspiráló partizánvadásznak lenni olyan oroszokkal szemben, akik mudzsahedinek ellen véreztek Afganisztánban. Vagy biztonsági őrséget adni rendőrség körül. Vagy futárnak lenni elszakadt területek között. Biztos, az ukrán szabadságharcosoknak is van még ötlete, mi legyen az a terület, amire a kárpátaljai fiúk vigyázzanak.

Oké, még ez sem kell ahhoz, hogy innentől minden ottani magyar gyanús legyen arra vonatkozólag, hogy mit is gondol az ukrán egységről? Te kivel vagy fiam? Putyinnal/Orbánnal, vagy a mi Klicskónkkal? Elég annyi, hogy tévét nézzenek, és abban azt látják, hogy a magyarok vezére, Orbán a Gazprommal éppen csővezetéket fektet fejben, kikerülve Ukrajnát. Aztán olyan hülyék az ukránok, hogy a tévét bámulva általánosítanak, és azt hiszik, hogy minden magyar szereti Putyint, meg az ő arany alapú rubelét. Én meg magyarázkodhatok, ahogy Erdélyben, Vajdaságban, Ungváron. Nem minden magyar hős kis termetű, ott van például Toldi. Meg ilyen hülyeségeket szoktam mondani akkor, amikor a vajdasági magyarok Viktort féltik az Európától, kezükben a kivándorláshoz szükséges magyar útlevéllel, amivel nem is állnak meg Londonig.

Azért szerencsétlen Orbán Viktor, mert ha megmaradt volna a stadionoknál, a focinál, alkothatott volna nagyot, vagy ha nem, a kár sem lenne oly rettenetes. De a történelem sütőjébe beleköpködni bő nyállal veszélyes, odaéghet az egész cucc, nemcsak a hús, hanem a konyha is lángra kaphat.

A végére valami empatikusat. Martonyi szerintem lelkileg már kiégett, pedig ő megúszta. De nem lennék a jövőbeli külügyminiszter helyébe. Felkészülhet a legrosszabbra. Ahogyan mi magyarok is, megint közünk lesz a nagy háborúk kirobbantásához. Milyen kicsi nép, és milyen tehetséges!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény