Te mire bulizol majd az idei Bloomsdayen?

Ez lesz a zenei felhozatal Szombathelyen csütörtökön és pénteken.

A napokban mindannak ellenére, hogy egy igazán rendhagyó világirodalmi művet ünneplünk Szombathelyen, nem csak a csendes befelé fordulásról fog szólni mindez. James Joyce Ulysses című regényével úttörő volt: megmutatta, milyen az, ha egy főhős gondolatai vezetnek minket végig a cselekményen. A szombathelyi Bloomsdayen azonban nem a belső monológok fognak tarolni elsősorban, hanem valami egészen más.

Bloomsday Firkin koncert
Mészáros D. Zsolt

Csütörtökön a minifesztivál zenei fellépőinek sorát a Túlzás zenekar fogja indítani, akik nemrég nagy sikerrel szerepeltek a helyi Öröm a Zene Tehetségkutatón. A szombathelyi art-pop zenekar lép elsőként a Rákóczi Ferenc utcai Nagyszínpadra.

Miután elszaladunk egy gyors frissítőért, már hangol is majd a Ricsárdgír zenekar, ők ugyanis 19 órakor kezdenek ugyanezen a színpadon. A szentendrei zenekar összművészeti hacacáréját az elmúlt pár évben közel kétszáz klubban és fesztiválon hallhatta már a közönség. Egyik talán legismertebb számuk a SzintisLaci. Aki tudja, annak úgysem kell magyarázni.

A Ricsárdgír 19 órakor kezd majd a Nagyszínpadon
Mészáros D. Zsolt

A csütörtök estét a Zsinagóga udvarban fogjuk elbúcsúztatni egy jó kis PUK Discóval . Az idén 20 éves PUK csoport meghatározó tagjai lépnek majd fel: DJ BarnaMás és RPP.

Pénteken már jobban kúszunk bele a hétvégébe, így még nagyobbat szólhat majd az ereszdelahajam . A Nagyszínpadon 19 órakor kezdődik az első koncert, mégpedig a Kugler zenekarral. A szombathelyi csapat két éve kezdett el próbálni, de a mostani felállás még csak pár hónapja alakult ki. Fő stílusukat a ska alkotja, de kicsit a soul és a reggae világába is elkalandoznak néha. A szemfülesebbek már találkozhattak a zenekar tagjaival olyan formációkban, mint például: a Tizenhét, a HomoSkapiens, a Ska Tunes és a Derkovbois.

A Rákóczi utcai Nagyszínpadon ezután még este 9-kor lesz koncert, mégpedig a Firkin zenekar érkezik, akik már nem először lépnek fel Szombathelyen, az ír vonatkozású művészeti fesztiválhoz pedig nem is nagyon találhatunk náluk jobban illeszkedő zenekart.

Bloomsday Firkin koncert
Mészáros D. Zsolt

A két nagyszínpados koncert között és a Firkinen való ugrálás után érdemes lesz majd a Zsinagóga Udvarba is ellátogatni, ugyanis Mag Barbara és Baráth Tibor párosa, a Bara akusztik fogj itt egy kis chilles zenéléssel elütni az időt.

A Bloomsday teljes programját itt Ha ezt Leopold Bloom láthatná... – Itt az idei Bloomsday teljes programja! June 11. 15:27 találják!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló