Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Képzést tart a TEK. Taktikaimedicina-képzést!

Kommandós egységekben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak tart ötnapos képzést a Terrorelhárítási Központ a Semmelweis Egyetemmel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve.

A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre. Ennek a furcsa nevű szakterületnek a fő célja az életmentés: a műveleti egységekben dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos, életveszélyes sérülések azonnali ellátására vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére.

TEK-esek Szombathelyen
Tánczos Mihály

A péntekig tartó képzés során a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthetik tudásukat. A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között

a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit.

A TEK stratégiai partnerként működik együtt a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakembereivel. Az SE oktatói előadásokat tartanak, és az egyetem korszerű eszközökkel felszerelt gyakorlati helyiségeit is rendelkezésre bocsájtja. Az NKE terrorelhárítási tanszéke a program kidolgozásában és az oktatási anyagok összeállításában működött közre.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában a TEK az első és egyetlen olyan rendvédelmi szervezet, amely a taktikai medicinát rendszerszinten, mindennapi műveletei során a gyakorlatban is alkalmazza. Mi csak remélni merjük, hogy amikor egymásra lövöldöznek , akkor sem felejtik el a tanultakat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra