Térbe hajló teraszkoncerttel, piknikkel és az 50 éves Savaria Szimfonikusokkal tölthetjük az idei nyarat Szombathelyen

Több mint 100 programmal vár mindenkit Szombathely egészen szeptemberig, már ami az Érezd Szombathelyt! programsorozatot illeti.

Június 25-én kedden, a városháza teraszán tartott sajtótájékoztatót Horváth Soma, Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nkft. igazgatója, Kiss Andrea, az Agora Savaria Nkft. közművelődési igazgatója, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója és Prieger Szabolcs programszervező, kulturális nagyrendezvény-koordinátor. A téma pedig Szombathely nyári programjai voltak.

A Grabarics tesók (Gergő és Milán), illetve Kiss Barna, Kiss Andrea, Horváth Soma, Grünwald Stefánia és Prieger Szabolcs
NR

Érezhetjük is Szombathelyt, mivel kulturális, művészeti, turisztikai és egyházi programokból sem lesz hiány, közöttük sok ingyenes, de regisztrációhoz kötött esemény. Utóbbi döntés érthető, így sokkal könnyebb az ülőhelyekkel tervezni.

Horváth Soma kiemelte, hogy szombaton elkezdődik a Nyitott Városháza programsorozat, ami rendhagyó módon nem a városháza teraszára koncentrálódik, hanem a hivatal előtti térre, ami miatt a Kossuth Lajos utcát este 18 és 22 óra között le is zárják. A másik közelgő esemény, amit kiemelt, a Lamantin Jazz Fesztivál, ami szintén a hétvégén startol (vasárnap), de az a Weöres Sándor Színházban.

De, itt még nem volt vége a történetnek, hiszen a felsorolt események sűrűjébe csak ezután vetettek bele minket. Fontos eseménynek ad helyet a Művelődési és Sportház, mivel itt ünnepli 50. évfordulóját a Savaria Szimfonikus Zenekar július 3-án, szerdán, méghozzá a Carmina Buranával.

Kiss Barna elmondta, hogy pénteken a Művelődési és Sportházban adják az utolsó bérletes hangversenyüket a szimfonikusok. Azért nem a Bartók Teremben, mert a bérleteseken túl minden érdeklődőt szeretettel várnak Mahler 6. szimfóniájára.

Grünwald Stefánia a II. Nagy Szombathelyi Kvízpartira invitált mindenkit, amit június 27-én, csütörtökön rendeznek meg a Történelmi Témaparkban. 35-ben akarták maximalizálni a csapatok számát, végül 38 csapat regisztrált, akik idén nehezebb és nem csak lexikális tudást igénylő kérdésekre számíthatnak majd. Eső esetén az MSH előtti sátorban tartják meg a műveltségi vetélkedőt.

A héten még egy eseménynek helyet ad a Témapark, Pikinikkoncertet tartanak, melyen az Ivett & Jazz Boys varázsol bár-hangulatot. Akik belépőt is váltanak, azoknak nem kell külön piknikkosarat vinniük, akik viszont csak a zene miatt mennek, azoknak regisztrálniuk kell. De, akkor sem kell megijedni, ha kimaradt volna regisztráció, anélkül is részt lehet venni a rendezvényen.

A témapark legérdekesebb előadása azonban az augusztus 2-i Katonaálom című abszurd felnőttmese lesz, amit két felvonásban láthatnak majd az érdeklődők.

Prieger Szabolcs a szombaton induló Teraszkoncertre hívta fel a figyelmünket, mivel ez egy rendhagyó pontja lesz a programsorozatnak. Egyrészt azért, mert a városháza előtti téren tartják meg, lesz foodtruck és Hétköznapi Hősök díjátadó is a Koprive és a Romano Drom koncertjei előtt, alatt és után. A többi teraszkoncert már a városháza teraszán kap helyet, és ezekre idén is regisztrálnia kell az érdeklődőknek.

Legvégül Kiss Andrea kapott szót, aki az együttműködések fontosságára hívta fel a figyelmet. De arról is beszélt, hogy lesznek zenés kertmozik, amik júliusban 21 órakor, augusztusban viszont fél órával korábban, 20:30-kor kezdődnek majd.

De, Kiss Andrea személye garancia volt arra is, hogy a gyerekek is örülhetnek majd, hiszen biztosan lesznek élménydús, játékos események. Az egyik ilyen a Csobbanj velünk a játéktengerben! elnevezésű családi délután, amelyre július 20-án kerül sor. A tematika a vízi élővilágra épít, és ha már víz, akkor a helyszín nem is lehetett volna más, mint a Kresz-park és a víztorony vonzáskörzete.

De, nem lett volna teljes a sajtótájékoztató koncert nélkül, ezúttal a Sunday Brunch diákzenekar két oszlopos tagja, a Grabarics tesók játszottak el pár számot

További részleteket és eseményeket napi bontásban az Érezd Szombathelyt! oldalon, illetve a város közösségi médiás platformjain találhatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra