Térdnadrágot le, tanárember!

Eddig a begyöpösödöttebb tanárok küldözgették haza tajtékozva a normától eltérően öltözködő diákokat, de most ők is megtudják, milyen az ízlésrendőrség céltáblájává válni.

RTL Híradó, tegnap este:

Tehát etikai kódexet állít össze a Nemzeti Pedagógiai Kar az ország tanárainak, amivel így önmagában gond nincs is, lehet az ilyesmit korrektül és irritációmentesen összerakni. Akad azonban pár kitétel a külsőségekre vonatkozóan, amit a szervezet elnöke tovább árnyalt olyan kommentárokkal, hogy

van az a szoknyaméret, ami már nem megfelelő a tanításhoz

, valamint

az sem jó, ha a férfi tanárok rövidnadrágban tanítanak

. Ez pedig már okot szolgáltat némi szemöldökemelgetésre.

Az egy dolog, hogy engem 1998-ban, tizennyolc évesen hazaküldtek a Szombathelyi Közgazdasági Szakközépiskolából egy kékre festett haj miatt, nem is örültem, de alig kilenc évvel a rendszerváltás után talán még nem volt mit csodálkozni azon,

ha egyesekben tomboltak a reguláló jellegű kommunista reflexek.

De hogy erről a dress code-vagonról még akkor is képtelenek vagyunk leszállni, amikor már az egykor miniszoknyák meg sminkek meg fülbevalók miatt osztályfőnökit kapott deviáns elemek gyermekei koptatják a padokat, az már nem is simán csak kispolgáriasan kicsinyes, de iszonytatóan ciki is.

Egy olyan korról (2015!) és földrajzi lokációról (Európa!) beszélünk, amiben elvileg az önkifejezési formák széles tárházában böngészhetünk magunknak identitásmeghosszabbító eszközöket anélkül, hogy ezek alapján ítéljenek meg minket a társadalom tagjai, vagy szenvedjünk hátrányt az élet fontos területein.

Koppenhágában fizettem állcsúcsig tetovált pénztárosnak, aki, hihetetlen, de ennek ellenére őszinte mosolyt eresztett meg felém, szóval nem tartom valószínűnek, hogy a Sátán küldötte lett volna, ezen túl rendszeresen fogyasztok mexikói gringát Budapesten, amit egy kopasz lány készít el nekem, de van ezüstfogú ismerősöm is, akinél kenyérre kenhetőbb embert keveset hord hátán a Föld. És akkor pedagógusék feletteseinél (akiknek a webkikötőjét is érdemes tanulmányozni , már a design is árulkodó) még mindig azon megy a ruganyozás, hogy döglesztő hőhullámok közepette is hordjon hosszúnadrágot a fizikatanár.

Hosszúnadrág! Szoknyaméret!

Nehogy már megálljunk itt, foglalkozhatnánk még a blézerek színével, kék ne legyen ugye, azt hagyjuk meg a liberálisoknak, járhatna feddés asszimetrikus copfért vagy hivalkodóan krómozott golyóstollért, esetleg a naplóforgatás előtti perverz ujjnyálazással is lehetne valami kezdeni.

Vagy egyszerűen csak rá kéne jönni, hogy egy gyermek nem azért fog elromlani, mert látott egy csupasz sípcsontot. Engem sokkal inkább zavart, amikor a töritanárom dolgozatírás közben megszagolta a saját hónalját egy melegebb májusi napon. De attól sem lettem rossz ember (bár ki tudja, a hónaljamtól öt centire már van egy tetoválásom). A külső semmi, a viselkedés minden: inkább azokkal a tanárokkal kellene kezdeni valamit, akik magukra az erkölcsösség szobraiként tekintenek, miközben kivételeznek, gyötörnek, és lelki terrort folytatnak a tanulóikkal. Ez az, ami a legtöbb problémát okozhatja egy fejlődő lélekben, nem egy darab textília mérete.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra