Tíz éve épp hókotró takarította Szombathely Fő terét - most meg?!

Kíváncsiak vagytok, mennyit változott 10 év alatt Szombathely belvárosa? Akkor kattintsatok, mert izgi válogatást hozunk!

Véletlenül akadtunk rá erre a régi képgalériára, ami épp 2009. február 19-20-a körül készült, a behavazott, takarításra váró szombathelyi Fő téren. Tánczos Misi kollégánk fotózott akkoriban hókotrót, havas napórát, és még letakart szökőkutat is, meseszépen csillogó párocskával.

Nem volt nehéz dolgunk, tíz év elteltével újraforgattuk a felvételeket, kíváncsiak voltunk rá, tíz év alatt mennyit változtak ezek a belvárosi sziesztázó-helyek:

before after

A legfőbb különbség azért szembetűnő, akkor tíz éve bizony jóval fagyosabban éltük meg Zsuzsanna napját

Apropó, ismeritek ugye a népi jóslatot? A hagyomány szerint Zsuzsanna napján vége a hónak, zöldellni kezd a fű, és megszólalnak a pacsirták! Ha esetleg mégsem szólal meg a pacsirta,

befagyott a szája

, akkor a hideg idő még tovább tart.

before after

before after

before after

before after

before after

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző