Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Óriási a munkaerőhiány az osztrák élelmiszeriparban

A kereskedők szerint nagyon nehéz nyolc órát dolgozni FFP2-maszkban.

Az élelmiszer-kereskedelem példátlan létszámhiánnyal szembesül. Jelenleg csaknem 10.000 üres állás van az iparban. A Spar, a REWE, a Hofer, a Lidl, az MPreis és az Unimarkt kereskedelmi társaságok, valamint a kereskedelmi szövetség ezért közös levélben fordultak az osztrák kormányhoz, kérve, hogy szüntessék meg a munkavállalókra vonatkozó FFP2-maszkkövetelményt a „2-G” tanúsítvány bemutatása után. A szövetség támogatja az oltott és lábadozó emberekre vonatkozó FFP2-maszkokra vonatkozó követelmény megszüntetését is.

„A napi nyolc órás munka a szorosan illeszkedő FFP2 maszkkal rendkívül megnehezíti a kereskedelmi alkalmazottak munkakörülményeit” – áll a szakszervezet sajtóközleményében.

Az FFP2 maszkra vonatkozó kérés csak az élelmiszer-kereskedelemben dolgozókra vonatkozik. A kereskedők szerint a közelmúltban bevezetett differenciálás nyilvánvalóan súlyosbítja az iparban tapasztalható munkaerőhiányt.

Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban jelenleg körülbelül 110 ezer ember dolgozik Ausztriában, többségük nő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Gazdaság

Tovább az oldalra