Illegális hulladéklerakó ellen küzdenek a toronyiak – Hiába kérnek segítséget az önkormányzattól

Állítólag évek óta húzódik a történet, de nincs kilátásban semmiféle megoldás.

Az ondódi domb Toronyban. Hiába szóltunk az önkormányzatnak. Bármely irányban indulunk a szántóföld mellett, ilyen látvány fogad az erdősávban. Évek óta ez van és csak egyre rosszabb a helyzet – írta még februárban egy olvasónk.

Nevét nem vállalja, de azt még elárulta, hogy többször jelentették már a problémát az önkormányzatnál, illetve más hivatalos szerveknél, fotókat is mellékeltek, de süket fülekre találtak.

Olvasó

Mi pedig természetesen próbáltunk utánajárni az ügynek az önkormányzatnál is. Megkérdeztük, hogy valóban évek óta fennáll-e ez a probléma, milyen eszközökkel próbálnak tenni ellene, ki az ilyen és ehhez hasonló ügyek felelőse, illetve szerintük mi lenne a megoldás az illegális hulladéklerakó beszüntetésére.

A válaszra két hétig türelmesen vártunk, de mivel semmiféle visszajelzést nem kaptunk, hétfőn újabb e-mailt küldtünk, amire aztán a következő választ kaptuk:

Az elhelyezett hulladékra vonatkozó megkeresését megkaptuk. A csatolt fotók alapján minden kétséget kizáróan nem megállapítható, hogy a hulladék pontosan hol került elhelyezésre, melyik helyrajzi számon, illetve koordinátákon. Kérjük, hogy a kérdés minél pontosabb megválaszolása érdekében az adott információkat pontosítani szíveskedjék.

Olvasó

Mi pedig ahogy kell, felvettük a kapcsolatot az olvasóval, aki készségesen válaszolt is, hogy együtt segítsünk az önkormányzatnak megtalálni a szemetet, hátha.

Nos, az illegális hulladéklerakó az ondódi domb tetején található – ahogy azt már az első levélben is írtuk –, ahol a Török István utcából balra fordulva a szántóföldre jutunk. Mint a fotók is mutatják, a szántóföld melletti erdősáv van tele hulladékkal.

„Helyrajzi számot nem tudok, de ha az önkormányzattól valaki vette volna a fáradtságot, miután már szóltunk mind a polgármester úrnak, mind a képviselő asszonynak, akkor tudnák, merre van a töméntelen szemét” – panaszolta a bejelentő.

Hozzátette, hogy sajnos ez az állapot már azóta fennáll, mióta ők ott laknak, és szemmel láthatóan egyre rosszabb a helyzet. Majd megtudtuk azt is, hogy az egyik megkeresésükre egyébként azt válaszolta az önkormányzat, hogy a Covid miatt nincs pénz arra, hogy kihelyezzenek oda egy kamerát.

Olvasó

„Legelőször 2019-ben szóltunk a polgármesternek, akkor a válasz az volt, hogy a tulajdonosokat kell felszólítani. Akkor sem értettük, hogy milyen tulajdonosokat. A szemét tulajdonosait vagy az erdősáv tulajdonosait? Talán így születik megoldás. Bár nem hinném” – zárta mondandóját olvasónk.

Mi pedig továbbra is várjuk a toronyi önkormányzat válaszát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem