Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tortát, felfújható gumicsónakot és sült csirkét kértek a VOLT sztárfellépői az öltözőbe

Kinyitott az idei, az eddigiekhez képest egy nappal hosszabb VOLT fesztivál.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valamivel délután két óra után szabadulhattak be az 22. VOLT első lakói a fesztivál területére, ám előtte még a sajtónak tartottak egy helyszínbejárást. Még szép, hogy mi is ott voltunk, hogy megnézzük miben különbözik a mostani az eddigiektől. Ezen a bejáráson a helyi városvezetés is ott volt, kaptunk az alkalmon, és megkérdeztük a polgármestert, Fodor Tamást, mit jelent Sopronnak ez a rendezvény.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gazdaságilag és kulturális szempontból is rengeteget jelent

- mondja Fodor. -

A zene az első számú célpont, de azért ez elég hosszú idő ahhoz, hogy a várost is megnézze közben valaki, és mivel ilyen nagyszerű hely ez, biztos, hogy legközelebb turistaként is visszatér. Én magam is minden évben kijövök szétnézni, bár engem a zene helyett a kulturális dolgok jobban érdekelnek megmondom őszintén. Ráadásul én a környéken lakom,és el kell mondanom, semmi sem igaz abból, hogy a helyiek nem tudnak aludni a rendezvénytől. Valószínűleg a remek tájolás miatt, de én remekül tudok pihenni július elején is minden évben, pedig háromszáz méterre lakom innen.

Sajtóbejárás a VOLT Fesztivál nulladik napján
Ez a robot 16 méter magas, 9-szer akkora, mint a fotósunk - sajtóbejárós képeink itt találhatóak
Bonyhádi Zoltán

Ha már a kérdezősködésnél járunk, Fülöp Zoltántól, az egyik alapítótól arról érdeklődtünk miben más ez most, mint az előző években.

A legnagyobb újdonság, hogy most hat napig tart majd a VOLT. Az utolsó napon lép fel Európa legnagyobb sztárzenekara, az Arctic Monkeys, de persze emellett ugyanolyan teljes értékű nap lesz ez is, mint a többi. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenkit rászoktassunk a környezettudatosságra, így a látogatók kapnak majd egy kis zöld zsákot, amibe gyűjthetik a saját szemetüket, reméljük ezt minél többen kihasználják majd.

Sajtóbejárás a VOLT Fesztivál nulladik napján
Ezek a lányok órákon át álltak a sorba - és még sokan mások
Bonyhádi Zoltán

Ami a programot illeti, a keddi nulladik nap még inkább a sátorverésé, esemény csak elvétve lesz. De bezzeg a többi napon! Sztárfellépők sora érkezik majd a hűség városába, nem csoda hát, hogy erre az időre két helikoptert is bérelt a cég, hogy a sztárok gond nélkül juthassanak el a VOLT-ra. És ha már a sztároknál járunk: kezünkbe került egy lista, amely az extra kéréseiket tartalmazza, ebből idéznénk most:

Az év legjobb zenekarának választott AM csapat kívánságlistáján három, egész sült csirke, valamint füge, illetve menta illatú gyertya szerepel. Ezzel szemben Steve Aoki felfújható gumicsónak mellett 10 db, hatalmas tortát is kért. Ennek tudatában, mi óvatosan merészkednénk csak az első sorokba csütörtök éjjel.

A legelső fesztiválozók a 2014-es VOLT-on
Megnézné az első fesztiválozókat? Ide tessék!
Bonyhádi Zoltán

A beengedésre visszatérve: nagyon frappáns kis mondókával próbálta a több száz méter hosszúságú masszív sorban álló tömeg rávenni a szervezőket a kapunyitásra. A sok visszaszámolás, meg "engedjetek be" ordítozás után a "Szarnunk kell, szarnunk kell" ütemes kántálása sem hatotta meg a biztonságiakat, akik türelmesen kivárták a két órát, majd csak ez után kezdték el beengedni a jónépet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

VOLT Fesztivál 2014

Hirdetés