Történelmi időket élünk - Kiderült az igazság télifagyiügyben

Biztos, ami biztos, olvasóink fele nemzeti konzultációt javasol.

Ön milyen viszonyban van a télifagyival?

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

- kérdeztük „Más az íze, mint gyermekkoromban” - Indítsunk nemzeti konzultációt a télifagyiról! 2023. November 25. 14:07 olvasóinkat két héttel ezelőtt, akik szép számmal válaszoltak is erre a kiemelten fontos kérdésre.

A szavazásra azért került sor, mert azt tapasztaltuk, hogy a télifagyi még az Orbán-Gyurcsány vagy a Fradi-Újpest szembenállásoknál is jobban megosztja a magyarságot.

De végeredmény – van ilyen - nem igazolta a feltételezésünket.

Olvasóinknak mindössze 14 százaléka viszonyul ellenségesen a télifagyihoz, ennél jóval többen vannak azok (37%), akik egyértelműen mellette teszik le a garast.

Józing Antal

Ennél már csak az volt nagyobb meglepetés, hogy a szavazatot leadók fele azzal értett egyet, hogy:

Döntsön a nemzeti konzultáció, legalább egynek lesz értelme.

Olvasóink védelmükbe vették a télifagyit
Józing Antal

Mi mindenesetre készültünk, már megfogalmaztuk mindkét szekértábor álláspontját:

Mit mondanak az ellenzők?

Nincs rosszabb, mint a télifagyi. Undorító az egész állaga, főleg a barna krém, amiről érezni, hogy semmi természetes nincs benne, csak cukornak és ismeretlen kemikáliáknak a rettenetes kutyulmánya. Milyen tartósítószer lehet benne, ami miatt hónapokig, évekig eláll ez a szörnyűség? A tölcsér íze olyan, mintha habszivacsból lenne, és könnyen lehet, hogy tényleg abból van. Mindez egy olcsó, zizegős műanyagba csomagolva, aminek már kívülről is ragacsos hatása van. A télifagyi igazi kelet európai termék, valaminek a silány utánzata, és a legrosszabb fajtából. Szégyentelenül gagyi kivitelezés, úgy olcsó, hogy mégis túlárazott. Ha beleharapunk, az agresszívan kellemetlen íz sokáig a szánkban marad, nem feledtetve, hogy hol és hogyan élünk.

Mit mondanak a támogatók?

Nincs jobb, mint a télifagyi. Ha már délután négykor sötét van az utcákon, a szél és a hideg az úr, jól jön a testnek és a léleknek egy kis édesség. És ha édesség, miért ne legyen a télifagyi, ami nemcsak a nyarat, de a gyermekkorunkat is megidézi. A tölcsér nemcsak praktikus, de ízre is pont olyan, mint a nyári társáé. A töltelék sem nem sok, sem nem kevés, pont elég ahhoz, hogy magunkhoz vegyünk egy kis boldogságot, de ne legyen tőle bűntudatunk. Az édes íz egyenletesen eloszlik a szánkban, a puha krém kellemesen elborítja az ízlelőbimbóinkat. Ha akarjuk, egyetlen harapással, néhány másodperc alatt eltüntethetjük az egészet, ha akarjuk, hosszú ideig nyalakodhatunk. A télifagyi igazi kelet európai termék, felszínes pillantásra valaminek az utánzata, de valójában nem utánzat, hanem valami nagyon más, önmagában is nagyon szerethető, és minden hasonlítgatás értelmetlen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„Más az íze, mint gyermekkoromban” - Indítsunk nemzeti konzultációt a télifagyiról!

Egy kiemelten fontos szavazás a világ legmegosztóbb ételéről.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód